Deze krant zoekt BEL-kampioenen

LAREN Het sportseizoen 2018/2019 is achter de rug. Deze krant is benieuwd hoeveel lokale teams kampioen geworden zijn.

Was jullie team dit seizoen het beste? Mail dan jullie kampioensfoto naar redactie@laardercourant.nl. Leeftijd, categorie en soort sport graag vermelden. De foto's worden - bij voldoende inzendingen - gepubliceerd in een eregalerij met kampioenen.


Huldebetoon voor Laarder Teun Koetsier

LAREN Tijdens het 15de Wereldcongres van IFToMM in Krakow (Polen) heeft Laarder Teun Koetsier de hoogste onderscheiding die de organisatie kent, ontvangen.

Hij werd benoemd tot Honorary Member van IFtOMM voor zijn bijdragen op het gebied van de geschiedenis van de theorie van machines en mechanismen. IFToMM is de Internationale Federatie voor de Promotie van de Wetenschap van Machines en Mechanismen, waarvan 47 landen lid zijn. Wereldwijd zijn er slechts zes levende Honorary Members. Koetsier ontving het eerbewijs uit handen van professor Marco Ceccarelli, de president van IFtoMM. Dat gebeurde tijdens een diner met ruim zeshonderd gasten dat plaatsvond op honderd meter onder de grond in Unesco erfgoed, de Wieliczka-zoutmijn.
Koetsier is sinds 2009 secretaris van de Historische Kring Laren. Samen met oud-burgemeester Elbert Roest en Ineke Hilhorst schreef hij in 2016 Schieten op de Maan, Gezag en Verzet in Laren NH in WO II en in 2017 De Slag om de Berg-Stichting.


Nomineer de Vrijwilliger
van het Jaar

BLARICUM De gemeente Blaricum organiseert 11 oktober de jaarlijkse vrijwilligersavond.

Wilt u iemand in het zonnetje zetten? Meld hem/haar voor 1 oktober aanstaande aan - met een duidelijke motivatie - waarom hij/zij in aanmerking komt voor deze bijzondere titel. Ook wordt de aanmoedigingsprijs voor vrijwilligers onder de 18 jaar uitgereikt. Een e-mail kan gestuurd worden naar martina.taris@belcombinatie.nl.