Burgermoeder ambassadeur van Met je hart

BLARICUM Burgemeester Joan de Zwart-Bloch is ambassadeur geworden van de Stichting Met je hart BEL.

Het kernteam voor de gemeente Blaricum is op zoek naar nieuwe leden. Zij moeten wel kunnen verbinden en organiseren met hun hart. Kernteamlid Belinda Huiden-Lammers: "Met je hart gaat over kwetsbare ouderen en ontmoeten, over gevoel en verbinding maken, over met elkaar iets opbouwen waar mensen gelukkig en blij van worden, maar ook over ondernemerschap en over een maatschappelijke beweging waarbij je geïnspireerd wordt om in actie te komen voor de ander."
Met je hart is een jonge, succesvolle, groeiende stichting met een grote groep fantastische vrijwilligers. "Samen bouwen wij aan een sterke organisatie die antwoord wil blijven geven aan verbindingen met kwetsbare ouderen in onze samenleving. In de BEL-gemeenten zijn we nog in de opbouwfase. We hebben inmiddels elf vrijwilligers en acht ouderen. Maar dat moeten er veel meer worden, daarvoor hebben we versterking van ons kernteam nodig. Het is een vrijwillige functie."
Interesse? Stuur een mail naar belinda.huiden@metjehart.nl. Voor eventuele vragen kan ook gebeld worden met 06-48698546.


Tegendraads in BEL-Kantoor

EEMNES De eigenzinnige BEL Art-tentoonstelling Tegendraads met werken van de Blaricumse kunstenaars Marijke Ouwehand en Monique Walraad is nog tot en met 16 juli te zien in het BEL-Kantoor aan de Zuidersingel.

Ouwehand is letterlijk een tegendraadse kunstenaar, want zij maakt werken van textiel. De fascinatie voor dit materiaal ontstond toen zij tijdens de oorlogsjaren haar moeder bezig zag met het verstellen van kleding en het repareren van theedoeken. Als er lapjes stof overbleven, mocht Marijke hiermee aan de slag om er inktlappen en poppenkleertjes van te maken. Een passie voor het leven was geboren.
Voor kunstenares Walraad zijn kinderen een belangrijke inspiratiebron. Als ergotherapeut heeft ze veel ervaring in het werken met kinderen en hun puurheid raakt haar. Ze is autodidact met een passie voor experiment. Het uiteindelijke kunstwerk kan volledig abstract zijn, maar ook figuratieve elementen bevatten.