Ziekteverzuim hoog bij BEL Combinatie

BEL Het ziekteverzuim bij de BEL Combinatie is met 7,4% hoog, meldde wethouder Peter Calis tijdens de raadsvergadering. Maar daarbij mag niet met het beschuldigende vingertje naar de organisatie worden gewezen. Landelijk ligt het ziekteverzuim tussen de 3,5 en 4,5%.

De BEL-directie gaat nu stevig inzetten of ze oorzaken kan vinden en plannen kan maken om het ziekteverzuim terug te dringen, lichtte Calis toe.
De BEL Combinatie, die overigens fors duurder wordt (jaarlijks vijf ton), huurt jaarlijks voor 3,5 miljoen euro krachten in. Lange tijd werd de BEL Combinatie - grotendeels bepaald door de arhi-procedure - gezien als een niet erg aantrekkelijke werkgever. Ook de krapte op de arbeidsmarkt - met name op de financiƫle afdeling - speelt daarin een rol. Collectieve kennis vloeit weg en de mensen vertrekken weer als ze dichter bij huis een baan aangeboden krijgen, zei de wethouder. "Inhuur is erg duur en de salarissen liggen 25 tot 30% hoger dan bij vaste krachten. Er ligt dus een miljoen onder tafel", aldus Calis.


Scooterrijders hard onderuit op Graafland

LAREN Op de kruising Graafland/Jan Hamdorfflaan zijn scooterrijders - een jongen en meisje - zaterdagmiddag hard onderuit gegaan.

De bestuurder verleende geen voorrang aan een auto. Een valpartij was het gevolg. Twee ambulances kwamen ter plaatse, maar de opgeroepen traumaheli werd gecanceld. Het tweetal werd door ambulancepersoneel op hun verwondingen gecheckt.


Afscheid van burgemeester op 5 september

LAREN Raadslid Wim van der Zwaan heeft burgemeester Rinske Kruisinga, tijdens de laatste officiƫle raadsvergadering, een cadeau overhandigd.

Ze kreeg een mooie set kwasten. Niet alleen om de buitenboel van de woning op het Franse platteland te schilderen, maar ook om kunstzinnig aan de slag te gaan. Het echte afscheid van Kruisinga vindt plaats op 5 september aanstaande.