Eerst wisselvallig, vanaf zondag droog en vrij koel

De week begon koel bij een noordwestelijke stroming. Woensdag passeert een warmtefront met wat regen. Daarna is de aangevoerde lucht iets warmer, maar onstabiel van opbouw met kans op enkele buien. Vanaf het weekeinde ligt er opnieuw een uitloper van het Azorenhoog boven de Britse eilanden. De zomerkoelte keert dan terug bij een noordelijke stroming.

Donderdag en vrijdag

Donderdag en vrijdag is het wisselend bewolkt met nu en dan zon en de kans op enkele buien is vrij groot. De buien ontwikkelen zich vooral verder landinwaarts, maar kunnen ook boven onze omgeving ontstaan. Ze kunnen vrijdag met lokaal onweer vergezeld gaan. Er waait een matige wind tussen zuidwest en noordwest. De maximumtemperatuur ligt rond de 21°C.

Het weekeinde

In het weekeinde ruimt de wind naar een noordelijke richting en blijft matig van kracht. De buienkans neemt af, maar zaterdag is er nog een enkele bui mogelijk. Nu en dan schijnt de zon. Zondag is het naar verwachting vrijwel droog met een mix van wolkenvelden en soms ook ruimte voor de zon. Zaterdag wordt het 20 à 21°C. Zondag is het met 19°C iets koeler.

Weetje

Tot nu waren er 9 zomerse dagen (= 25°C en hoger). Allemaal in juni. Mei was dit jaar koel zonder zomerse warmte. Vorig jaar was mei recordwarm en stond op 10 juli de teller al op 27 zomerse dagen. Dit jaar loopt wel voorop met het aantal tropische dagen (= 30°C en hoger). Tot nu toe 4, vorig jaar 1. Toen volgden er eind juli/begin augustus nog 8 tropische dagen.