Connexxion introduceert barcode als vervoerbewijs

BEL De tijd van de strippenkaart in de bus is nu toch wel definitief voorbij. Reizigers in 't Gooi en de Vechtstreek kunnen voortaan namelijk ook een barcode als vervoerbewijs gebruiken in de bussen van Connexxion.

Alle bussen zijn uitgerust met een nieuwe barcodescanner. Reizigers kunnen deze scanner gebruiken om in- en uit te checken.
Barcodes, ook wel bekend als streepjescodes, zijn overal. Ze staan op een bioscoopkaartje, boarding pass en op de boodschappen. Bijna alle winkels, evenementen en attracties accepteren barcodes. En nu gaat het openbaar vervoer daar in mee. Reizigers die een los kaartje kopen in de bus, checken voortaan in- en uit met de barcode op dat kaartje. Zo wordt moet overstappen met een los kaartje makkelijker worden: de barcodescanner controleert of het kaartje op het moment van reizen geldig is.
Met barcodescanners in de bussen zet Connexxion nu een belangrijke stap om ook het openbaar vervoer in de regio Gooi en Vechtstreek toegankelijker te maken.Reizigers kopen een kaartje bij de chauffeur en betalen met pinpas of creditcard. Op het moment van aankoop bij de chauffeur is het kaartje direct ingecheckt. Bij het verlaten van de bus checken zij uit door de barcode onder de scanner te houden. Bij een overstap naar een volgende bus kan worden ingecheckt met de barcode.
Gooi en Vechtstreek is de derde Connexxion-regio waar de barcode als vervoerbewijs wordt geaccepteerd in de bus. In maart werd de barcode geïntroduceerd in de regio Amstelland-Meerlanden en in mei in de regio Zeeland. De komende maanden volgen andere regio's.