Voorlopig geen maatregelen tegen herrie A27

BLARICUM De inwoners van Blaricum, Eemnes en Laren d- ie helemaal gek worden van de herrie vanaf de A27 - kunnen voorlopig fluiten naar maatregelen om wat aan die geluidsoverlast te doen. Rijkswaterstaat heeft de drie gemeenten namelijk laten weten dat er voorlopig - los van reguliere werkzaamheden en lopende afspraken - niks gedaan wordt.

Eind april beloofde Rijkswaterstaat aan de BEL-gemeenten te onderzoeken of de A27 bij met name Blaricum echt zo veel geluidsoverlast veroorzaakte. Nu blijkt dat de zogenaamde 'GeluidProductiePlafonds (GGP's) niet worden gehaald en er daarom geen aanleiding om de aanleg van bijvoorbeeld stiller asfalt te bekijken. Rijkswaterstaat komt namelijk pas in actie wanneer het wettelijk noodzakelijk is. Ook de luchtkwaliteit zou aan de Europese normen voldoen.
Helemaal met lege handen zitten de gedupeerde inwoners overigens niet. Er staat groot onderhoud gepland voor 2025 bij de Bijvanck en de Blaricummermeent. Mogelijk worden dan wel deze GGP's bereikt. Bij de voorbereiding van deze werkzaamheden bekijkt Rijkswaterstaat welke maatregelen noodzakelijk zijn.


5.000 euro voor Beeldende Kunstenaars

LAREN De Vereniging van Beeldende Kunstenaars 'Laren-Blaricum' ontvangt maar liefst 5.000 euro van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland. Aanleiding is het eeuwfeest over twee jaar. Daarvoor wordt een speciale publicatie gemaakt: 'Verenigd solisme'.

De verenging is daarmee één van de toppers in het lange lijstje. Bij elkaar heeft dit fonds nu ruim 365.000 euro toegekend voor 130 projecten op het gebied van cultuur, natuur en wetenschap in de provincie Noord-Holland.