Politie gebruikt pepperspray bij arrestatie

LAREN Een 28-jarige man uit Baarn is afgelopen week opgepakt voor een inbraak in een woning op de Drift in Laren. Agenten gebruikten pepperspray om hem aan te houden.

De bewoonster van de woning was net rond 23.00 uur thuis gekomen, toen ze in het pand gestommel hoorde en zag dat er spullen verschoven waren. Direct belde ze de politie en verliet de woning. Agenten wisten de inbreker snel te vinden. Hij droeg een soort van bivakmuts en probeerde met een grote tas met gestolen spullen de woning uit te vluchten. Agenten gebruikten pepperspray om hem aan te houden.
Toch zag hij kans om naar buiten te rennen. Toen hij buiten over een hek probeerde te klimmen kwam hij niet veel verder. Geboeid werd hij overgebracht naar het politiebureau. De gestolen spullen zijn in beslag genomen en zullen snel weer teruggegeven worden aan de eigenaar.


Tentoonstelling Gooische Markt in Lindenhoeve

LAREN De Historische Kring Laren heeft in de Lindenhoeve een tentoonstelling ingericht over de 'Gooische Markt', die in 1909 als een groot evenement werd beschouwd. Citaten uit krantenknipsels en later geschreven boeken getuigen daarvan.

Het evenement op het terrein waar nu de Hertenkamp is, werd op 27 juli 1909 geopend door burgemeester Van Nispen van Sevenaer. Het was een zes weken durende tentoonstelling met de naam 'Gooische Markt'.
In een dertigtal oud-Hollandse huisjes prezen middenstanders, kunstenaars, een waarzegger, een pruikenmaker hun waren of vaardigheden aan. Ook was er een muziektent met optredens en demonstraties van ambachten. Het station van de Gooische Stoomtram lag toentertijd tegenover het feestterrein, zodat bezoekers er makkelijk konden komen. Ook na 1909 heeft het terrein in de volksmond nog de naam 'Gooische Markt' gehouden.
Behalve naar de tentoonstelling, gemaakt door Thijmen van der Zwaan, kunnen bezoekers ook kijken naar de vernieuwde achterwand met schilderijen. De tentoonstelling en wand zijn er voor onbepaalde tijd. De Lindenhoeve is geopend op zaterdagen van 14.00 tot 16.00 uur.