Subsidie voor energieplan in de Bijvanck

BLARICUM De opknapbeurt van De Bijvanck biedt volgens de gemeente Blaricum dé kans om de mogelijkheden voor duurzame energie te onderzoeken. De provincie Noord-Holland heeft subsidie verleend voor dit onderzoek.

De gemeente kiest voor deze wijk voor een integrale aanpak. De Bijvanck wordt dan ook in zijn totaliteit opgeknapt: vernieuwing riolering, aanpak wateroverlast en reconstructie van wegen. Een toekomstbestendige energievoorziening moet in dit rijtje een mooie aanvulling zijn.
Bureau Over Morgen gaat verkennen wat de mogelijkheden zijn om de Bijvanck te verduurzamen. Hoe zou deze wijk bijvoorbeeld anders verwarmd kunnen worden en hoe er kan een goede infrastructuur komen om elektrische auto's op te laden? En wat betekenen al deze zaken voor de bewoners en netbeheerder Liander? Over deze en andere vragen zal Bureau Over Morgen zich buigen. Onderdeel van het onderzoek betreft ook overleg met de bewoners.

Het onderzoek zal tot eind 2019 duren. Naar verwachting zal de totale reconstructie van de Bijvanck in 2028 gereed zijn.