'Maar dit is een uniek geval'

Vervolg van de voorpagina

Onder de opgegraven post waren vooral brieven voor particulieren. Met rubber handschoenen aan bekeken vier medewerkers in Heerlen de 660 enveloppen zorgvuldig één voor één. Hoewel sommige exemplaren zwaar beschadigd waren, bleek het merendeel in verrassend goede staat. De enveloppen zijn geopend, zodat de adressen, burgerservicenummers en andere kenmerken in de brieven konden worden geregistreerd. Ondanks beschadigingen kon dat nog bij alle brieven.
Voor de medewerkers is het verwerken van retourzendingen dagelijkse kost. Jaarlijks gaan er vele duizenden enveloppen door hun handen. "Maar dit is een uniek geval", vertelt teamleider Anne Super-Bouman. "We hebben wel brieven teruggekregen die verstopt waren in een garage, maar nog nooit post die maandenlang begraven was in een bos."

De Belastingdienst kijkt nu per geadresseerde of er actie moet worden ondernomen, om hen alsnog te informeren. "Als uit onze systemen bijvoorbeeld duidelijk wordt dat mensen niet op tijd hebben betaald, omdat zij deze post niet hebben ontvangen, dan kunnen zij misschien uitstel van betaling krijgen. Of een bezwaartermijn kan worden verlengd. Daarover krijgen zij dan bericht van de Belastingdienst", vertelt Super-Bouman.
Niet alle retourpost wordt in Heerlen afgehandeld zoals de opgegraven brieven uit Laren. "Deze retourzending krijgt speciale aandacht. Want anders dan bij veel retourpost weten we bij deze zending dat deze mensen er niets aan kunnen doen dat zij hun brief niet hebben gekregen. De Belastingdienst wil voorkomen dat zij gedupeerd worden."


BEL zet lopers Vierdaagse in het zonnetje

BEL Een aantal inwoners van Blaricum, Eemnes en Laren heeft de Nijmeegse Vierdaagse uitgelopen. De BEL-gemeenten zijn trots op deze sportieve inwoners en gaan hen daarom huldigen.

De huldiging, door wethouders sport Anne-Marie Kennis (Blaricum) en Ton Stam (Laren), is op maandag 12 augustus om 10.30 uur in het Brinkhuis in Laren. Deelnemers die in aanmerking komen kunnen zich tot en met 7 augustus aanmelden via vincenthilhorst88@gmail.com.