Weinig mis met het grondwater in oud-Eemnes

EEMNES Met het grondwaterpeil in het oude deel van Eemnes is - ondanks de overlast die bewoners daar ervaren - niet zo veel aan de hand. Toch kondigt wethouder Theo Reijn maatregelen aan. In eerste instantie betekent dit mensen goed informeren over wat zij zelf aan deze overlast kunnen doen.

Vanwege de klachten startte de gemeente vorig jaar een onderzoek - uitgevoerd door onderzoeksbureau Boot - naar het verloop van de grondwaterstanden. Op verschillende plekken kwamen nieuwe peilbuizen om de grondwaterstanden gedurende een jaar te meten. Met behulp van onder andere neerslaggegevens van het KNMI en de bestaande peilbuizen kon zo het gedrag van het grondwater worden onderzocht. Nu blijkt dat er geen structurele grondwateroverlast is en er geen belemmeringen zijn voor de functie wonen.

5 'Zorgplicht'


Dumppost Laren telde 660 brieven Belastingdienst

LAREN Tussen de duizenden gedumpte brieven, die onlangs zijn aangetroffen nadat ze maandenlang begraven lagen, zaten 660 gehavende brieven van de Belastingdienst. Medewerkers van de dienst waren de voorbije dagen druk doende met het vaststellen wie de geadresseerden zijn.

Zo moet worden voorkomen dat deze mensen betalingsachterstanden oplopen omdat zij belangrijke post hebben gemist. De brieven zijn onlangs ontdekt in meerdere kuilen in een bos bij Laren, samen met duizenden andere poststukken. Een postbode van Sandd had de post daar maandenlang begraven. Brieven die nog bezorgd konden worden, zijn alsnog afgeleverd door het postbedrijf. De rest is retour gestuurd naar de afzenders.

7 'Uniek geval'