Live-muziek en traditionele activiteiten

Vervolg van de voorpagina

Vertegenwoordigers van de gemeente Blaricum en de uitbaters van Moeke Spijkstra, Het Vitus en d'Ouwe Tak zetten volgende week de laatste puntjes op de i om van de zestigste Kermisweek in Blaricum een groot feest te maken. Duidelijk is dat niemand een herhaling wil van vorig jaar, al zijn de ondernemers nog altijd not amused over de uitlatingen van burgemeester Joan de Zwart-Bloch na afloop van de 59ste editie en vervolgens dit voorjaar. In maart gaf zij aan dat het afgelopen moest zijn met alle overlast, die voor een groot deel zou worden veroorzaak door niet-Blaricummers.

Daarom wordt de zestigste editie 'een dode boel', was toen haar boodschap aan deze niet-Blaricummers. Het moest weer een feest worden voor de Blaricummers. De mededeling leidde tot boze reacties vanuit de horeca die aanvankelijk dreigden om de stekker eruit te trekken, maar nu alsnog meedoen. En dus is er zaterdagavond alleen op de terrein van Moeke Spijkstra, Het Vitus en d'Ouwe Tak - en dus niet op straat - live-muziek (zeker geen bekende namen) en is zondag alleen Moeke Spijkstra open. Maandag, dinsdag en woensdag - dan is ook de kermis - zijn er extra activiteiten rondom de horeca, zoals drank- en broodjesverkoop. De 'laatste ronde' is om 01.30 uur. Belangrijke toevoeging: er is meer beveiliging om toezicht te houden en overlast te voorkomen.

Verder is er zaterdag overdag het ringsteken en voetbaltoernooi en 's avonds het vuurwerk. Zondag is er onder meer een vossenjacht voor solexen. Maandag is er opnieuw ringsteken en (vanaf 12.00 uur) de kermis. Dinsdag is er de familiereünie voor (oud)Blaricummers en woensdag zijn er onder andere de Blaricumse Volksspelen.


Wandeling over de Westerheide

laren De planten en dieren van de Westerheide staan donderdag 15 augustus centraal tijdens een speciale wandeling door IVN Gooi e.o.

De start is om 10.00 uur bij de dagcamping aan de Hilversumseweg. Ook wordt er stilgestaan bij de grafheuvels, de betekenis van de Aardjesberg en de speciale wegen over de heide. De gratis wandeling duurt ongeveer twee uur.