Laren en Blaricum bevragen ruim 900 burgers

LAREN Een geselecteerde groep Laarders en Blaricummers kan binnenkort een vragenlijst ontvangen waarin zij bevraagd worden over criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van gemeente en politie.

Burgers, die via een steekproef in het onderzoeksgebied zijn geselecteerd, ontvangen op 16 augustus een uitnodiging om de vragenlijst van de Veiligheidsmonitor in te vullen. In Blaricum worden ruim 650 inwoners benaderd en in Laren ruim 250.

Betrouwbaar

"De steekproef is bepaald door het onderzoeksbureau I&O Research dat werkt met onderzoeksmethoden om een betrouwbaar en representatief beeld te geven. Blaricum kent meerdere wijken waardoor het onderzoek dus bij meerdere inwoners wordt uitgezet. Laren wordt gezien als één wijk. Dat verklaart het verschil in aantallen", licht een woordvoerder toe.
De resultaten worden in maart 2020 verwacht.


Tiener na sprong van Stichtse Brug verdronken

BLARICUM In het Gooimeer is zaterdagavond laat het lichaam van een 19-jarige Amersfoorter gevonden. Hij was 's middags ter verkoeling van de Stichtse Brug gesprongen. De politie spreekt van een noodlottig ongeval. "De familie is in kennis gesteld en wij hebben ons onderzoek afgerond", aldus een politiewoordvoerder zondagmiddag.

De hulpdiensten, waaronder politie, brandweer en KNRM, werden zaterdagmiddag massaal ingezet, maar staakten hun zoektocht aan het begin van de avond. De politie en een specialistisch team zochten daarna met behulp van onder meer sonarapparatuur verder. Het levenloze lichaam werd later aangetroffen.
De Amersfoorter was met zijn vrienden gaan zwemmen en sprong daarbij vanaf de brug in het water. Hij zou nog wel boven water zijn gekomen, maar daarna niet meer. Zijn vrienden, die ook nog naar hem hebben gezocht, belden vervolgens met het alarmnummer.