De enthousiaste deelnemers in de kloostertuin van het Brinkhuis.
De enthousiaste deelnemers in de kloostertuin van het Brinkhuis. Foto: Bob Awick

Respect voor deelnemers 'Nijmeegse'

LAREN Deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse zijn maandagmorgen door wethouders Ton Stam (Laren) en Anne-Marie Kennis (Blaricum) in de bloemen gezet. Ook was er koffie en vlaai voor iedereen. Het initiatief hiertoe werd voor de vierde keer genomen door Laarder en fanatiek wandelaar Vincent Hilhorst.

Onder de aanwezigen ook twee Eemnessers, waaronder de 64-jarige Rose-Mary van Engelen. Officieel doet Eemnes overigens niet mee aan dit feestelijke moment, maar uiteraard waren ook zij welkom. Van Engelen loopt sinds haar vijftigste mee: "Ik wilde het kruisje halen." Ondertussen heeft ze al veertien keer (4x 40km) de 'Nijmeegse' gewandeld. "Normaal kom ik Annie (Voulon, red.) en Jan (de Boer, red.) wel tegen, maar dit jaar geen van beiden. Heel apart. We hadden geweldig wandelweer en het is leuk om met gelijkgezinden onderweg te zijn." Ze verheugt zich al op volgend jaar. "Dan loop ik met mijn dan 12-jarige kleindochter."
Nieuwkomers zijn Henny en Rob Poelman (4x 30km). De voormalige ondernemers - beiden 70 jaar oud - van Match aan de Brink hebben mixed feelings overgehouden aan deze ervaring. "Het wandelen op zich was ontzettend leuk hoor", vertelt Henny. Volgens haar wordt het mondiale evenement echter uitgebuit door de ondernemers. Hotelprijzen gaan bijvoorbeeld meerdere malen over de kop. Ze overwegen ook volgend jaar weer mee te doen, maar gaan dan in ieder geval wel op zoek naar een betere slaapplek.