Afbeelding
Foto: Toerisme Gooi & Vecht

Het Grachtenfestival komt naar Gooi en Vechtstreek

REGIO Het Grachtenfestival wordt uitgebreid met nieuwe locaties in de regio Gooi en Vechtstreek. Tijdens deze editie van het - van origine Amsterdamse - Grachtenfestival brengen aanstormende Nederlandse en internationale talenten hun eigen muziek ten gehore op verrassende locaties.

Al jaren vormt de stad Amsterdam in augustus het decor van het Grachtenfestival. Dit jaar breidt het zomerfestival voor klassieke muziek, jazz en wereldmuziek - met meer dan 250 concerten op 90 verschillende locaties - voor het eerst groots uit naar een andere regio. Wie de 'rising stars' van de toekomst wil leren kennen, komt dus naar het Grachtenfestival. Verleden, heden en toekomst komen samen in eigentijdse combinaties van musici, genres en locaties.
De uitstap naar Gooi & Vecht werd een aantal jaar geleden voor het eerst voorzichtig gemaakt. In 2019 zal het Grachtenfestival voor de vijfde keer op rij neerstrijken op Forteiland Pampus voor een jubileumconcert in bijzondere setting. Pampus - een klein man-made eiland gelegen in het IJmeer met gigantisch fort - is het boegbeeld van de Stelling van Amsterdam en daarmee UNESCO Werelderfgoed. Ideaal voor een lekker dagje uitwaaien en een geweldige locatie voor een concert.
Programma: woensdag 14 augustus om 19.00 en 21.00 uur in de Van Houtenkerk (Weesp), woensdag 14 augustus om 19.00 en 21.00 uur bij De Botterwerf (Huizen), vrijdag 16 augustus om 10.30 uur afvaart naar Forteiland Pampus (Muiden) en zaterdag 17 augustus om 11.00, 13.00 en 16.00 uur bij De Groene Afslag (Laren). Info: www.vvvgooivecht.nl/grachtenfestival.

Afbeelding