Conny van Bergen en Clous van Mechelen in Brinkhuis

LAREN Conny van Bergen is weer terug in de tuin van het Brinkhuis in Laren. Op zondagmiddag 1 september vanaf 14.00 uur treedt de zangeres op met een band onder leiding van niemand minder dan Clous van Mechelen.

Van Bergen geniet al sinds de jaren 60 grote bekendheid, aanvankelijk als AVRO-tienerster. In 1965 nam zij deel aan het prestigieuze Festival van Knokke en zat zij in de ploeg met onder anderen Greetje Kauffeld en Liesbeth List. Later legde Van Bergen zich, samen met haar toenmalige echtgenoot en pianist Henk Elkerbout, meer toe op de jazz.

Exclusief

De jazzzangeres is woonachtig in onze regio en is dan ook erg blij haar fans te kunnen trakteren op een exclusief concert. Als gastzangeres treedt op Rianne Druijff. Pianist en saxofonist Clous van Mechelen heeft tal van wapenfeiten op zijn naam staan. Zo won hij de Gouden Notenkraker en is hij de componist van alle Tol Hanse-hits zoals 'Big City'. Ook schreef hij filmmuziek voor de cineast Theo van Gogh en kreeg hij de bijnaam 'de Nederlandse Vivaldi' wegens de door hem gecomponeerde muziek bij de bekende Grolsch tv-reclame. Hij verwierf televisieroem door zijn rol van pianostemmer Jan Vos in de VPRO-serie 'Op zoek naar Jolanda' met Sjef van Oekel en Barend Servet.
De band bestaat verder uit saxofonist Aad Overeem, bassist Nol van Bennekom en drummer Robert Goudkamp.

Kaarten kosten 12,50 euro en zijn verkrijgbaar via reserveren@hartvanlaren.nl of telefoon 035-7513990 Bij slecht weer vindt het concert binnen plaats.