Huis van Eemnes valt dik miljoen duurder uit

EEMNES Het Huis van Eemnes (HvE) wordt ruim 1,1 miljoen euro duurder dan begroot. Het college van burgemeester en wethouders gaat de gemeenteraad vragen dit bedrag beschikbaar te stellen.

Tevens vallen de jaarlijkse huisvestingskosten van 445.000 euro tegen. Dit wordt zo'n 11.000 euro per jaar (totaal op jaarbasis 456.000 euro) duurder. Dit heeft onder meer te maken met energiekosten en de ozb. Daarnaast wil het college de upgrading van het skatepark niet in 2024 uitvoeren, maar nog voor de opening van het HvE in orde hebben. "Alles moet er goed en strak uitzien en toekomstbestendig zijn", aldus het college. De kosten voor het vervangen van het park zijn 80.000 euro.


VU Het Gooi
start goed aan nieuw seizoen

BEL Met bijna 1.600 deelnemers aan ruim honderd cursussen en lezingen heeft Volksuniversiteit Het Gooi het jaar 2018/2019 succesvol afgesloten en een sterke groei laten zien. Dat meldt George Gerards, de nieuwe penningmeester van de volksuniversiteit.

"Een mooi resultaat dat vooral tot stand is gekomen door een veelzijdig programma, goede docenten en de grote inzet en betrokkenheid van de vele vrijwilligers", aldus Gerards. Voor het cursusjaar 2019/2020 is opnieuw een veelzijdig programma samengesteld waarin voor iedereen wel wat interessants te vinden is, of het nu gaat om bridgen, geschiedenis, natuur, koken of het leren van een taal. De Volksuniversiteit Het Gooi ontvangt geen bijdrage of subsidie van de overheid voor haar activiteiten. De toegang tot de cursussen en lezingen wordt zo breed mogelijk gemaakt door zo laag mogelijke kosten.

5 Vergoedingen van cursussen