Boete voor kdv De Kleine Prins

LAREN De gemeente Laren gaat Koningskinderen (vestiging De Kleine Prins aan de Eemnesserweg) extra in de gaten houden nu uit meerdere controles blijkt dat op sommige momenten de personeelsbezetting onvoldoende is. Ondertussen is een bestuurlijke boete van 1.500 euro verstuurd en is Koningskinderen gewaarschuwd met het opleggen van een last onder dwangsom van 5.000 euro per overtreding (met een maximum van 20.000 euro).

"Dit is een stok achter de deur om het gedrag van Koningskinderen blijvend te veranderen aangaande de bezetting ten aanzien van de verhouding aanwezigheid begeleiding versus kinderen", licht wethouder Karin van Hunnik het collegebesluit toe.
"De GGD, die namens de gemeente toezicht houdt op de kinderdagverblijven, heeft (in de periode 2017-2019, red.) meerdere malen onvoldoende bezetting geconstateerd." Van Hunnik is ervan op de hoogte dat Koningskinderen te maken heeft gehad met krapte op de arbeidsmarkt. "Niettemin moet de gemeente erop toezien dat de regelgeving wordt nageleefd waar het de veiligheid van de kinderen betreft. De veiligheid zelf is overigens niet in het geding geweest." De wethouder heeft er alle vertrouwen in - de eerste signalen wijzen er ook op - dat Koningskinderen de zaak voortvarend oppakt.

5 Dwangsom is verrassing


IJsvogelwand in plaats van ooievaarpaal

EEMNES Het initiatief van de PvdA in Eemnes om bij de nieuwe zuidbuurt een ooievaarsnest te plaatsen heeft tot nogal wat commotie geleid.

Fractievoorzitter Marcus van den Brink komt nu met een ander idee. "Het gaat niet primair om die ooievaarpaal."

7 'Het leek een goed idee'