Dwangsom komt als verrassing

Vervolg van voorpagina

Voor Koningskinderen-directeur Jelmer Kruyt komt het gemeentelijke besluit over als een verrassing.
"Dit is heel opmerkelijk, maar daar zal ik de gemeente over benaderen. Wij mochten namelijk nog onze zienswijze indienen op dit voornemen, zodat die betrokken kon worden bij de uiteindelijke afweging die het college maakt alvorens tot een besluit te komen. Overigens is dit soort maatregelen ons (gelukkig) volkomen vreemd. Dat hebben wij in onze 40-jarige historie niet eerder meegemaakt. Bij Koningskinderen staat de kwaliteit van dienstverlening voorop, waaronder de inzet van voldoende personeel. In de afgelopen jaren heeft slechts één maal eerder een (geringe) overtreding op de beroepskracht-kind-ratio plaatsgevonden en de gemeente vond het toen na onze toelichting hierop niet nodig om te handhaven."

Mensenwerk

"Maar het blijft natuurlijk mensenwerk", zo gaat de directeur verder. "Soms ontkomen ook wij niet aan overmachtsituaties. Bijvoorbeeld doordat een medewerker zich 's ochtends vroeg of in de loop van de dag onverwacht ziek meldt, of wanneer kinderen onaangekondigd toch door hun ouders worden gebracht. Dat was ook het geval bij de recente inspecties (in mei en juni jongstleden, red.). Wij proberen dan natuurlijk direct een oplossing te zoeken en in de meeste gevallen lukt dat ook. Maar met de huidige zeer krappe arbeidsmarkt is dat wel lastiger geworden omdat wij minder makkelijk een beroep kunnen doen op de flexibele schil (inval- en uitzendkrachten). Dit alles neemt niet weg dat wij het signaal van de gemeente zeer serieus nemen en er alles aan doen om herhaling te voorkomen. Wat hierbij zeker helpt is dat ons kinderdagverblijf in Laren sinds 1 juli een nieuwe vestigingsmanager heeft die zich volledig kan richten op deze locatie en er na wat personele wisselingen een fris nieuw team klaarstaat."


Streetsale in hartje Laren

LAREN De ondernemers van Laren pakken komen weekend uit met een streetsale.

Op zaterdag 31 augustus staan de kramen tussen 10.00 en 17.00 uur opgesteld en op zondag - 1 september - van 13.00 tot 17.00 uur.