Burgemeester tevreden over verloop kermisweek

BLARICUM Burgemeester Joan de Zwart-Bloch is tevreden over het verloop van de 60ste Blaricumse Kermis. "We kijken positief terug. Er was op alle dagen van de feestweek sprake van een goede sfeer en er is uitstekend samengewerkt tussen politie, boa's, EHBO en particuliere beveiligers. Ook de samenwerking met de horeca en de Oranjevereniging is goed verlopen."

Wel hebben er een paar kleine incidenten rondom het uitgaansgebied plaatsgevonden. Maar die zijn snel en adequaat afgehandeld, meldt de burgemeester. Op maandag 2 september komen alle betrokkenen - gemeente, hulpdiensten, beveiliging, horeca en Oranjevereniging - bijeen. "Ook inwoners en aanwonenden worden weer in de gelegenheid gesteld hun ervaringen te delen", zei De Zwart-Bloch daags na de kermis.

Alcoholcontrole

De politie hield woensdagmiddag op meerdere in- en uitgangswegen rond Blaricum alcoholcontroles. "675 mensen hebben een alcoholtest gedaan. Vier van hen bleken onder invloed. Dat leidde één keer tot de invordering van het rijbewijs. We stuitten ook op twee bestuurders die zonder rijbewijs reden en er werden ook nog twee kleinere overtredingen geconstateerd", meldt een politiewoordvoerder.

Horeca

Ook de horeca kijkt tevreden terug. Zij hebben de samenwerking met beveiliging, boa, politie en gemeente als prettig ervaren. Misschien kan volgend jaar iets duidelijker een meldnummer voor klachten gecommuniceerd worden, oppert Marise Lindeman-van de Koot. "En we hopen dat met het nieuwe beveiligingssysteem de zaterdagavond teruggedraaid kan worden." Marita Steenbeek: "Zakelijk een kermis zoals andere jaren. Het is rustig geweest in en rondom Het Vitus."


Ongeluk op Naarderstraat

LAREN Op de Naarderstraat heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Een 68-jarige automobilist uit Bussum week uit voor een overstekend dier, zo verklaarde hij aan de politie. Daarbij raakte hij de stoeprand en schampte een boom, waarna het voertuig tientallen meters doorschoof. De automobilist bleef ongedeerd.