Fietsentoertocht voor het goede doel.
Fietsentoertocht voor het goede doel. Foto: PR

Gooise rotaryclubs fietsen voor Het Vergeten Kind

LAREN Tien Gooise rotaryclubs organiseren zondag 29 september in samenwerking met NL Tour Rides voor de eerste keer De Gooise Toer. Alle opbrengsten gaan naar de Stichting Het Vergeten Kind die zich inzet voor kansarme en kwetsbare kinderen. Er zijn drie routes uitgezet door de mooiste stukjes van de regio Gooi en Vechtstreek.

De kortste tocht is 15 kilometer, bestemd voor families met kinderen, over de heide en door de schilderachtige dorpjes Laren en Blaricum. Met een beetje geluk kom je een schaapskudde met herders tegen en loslopende Schotse Hooglanders en Charolais runderen. De tocht van 40 kilometer is voor de gevorderde fietsers, voor volwassenen en grotere kinderen. Deze route loopt langs verschillende dorpen, de Gooise heide en de Vecht. Voor de echte prestatiefietsers is de tocht van 70 of 120 kilometer. Deze gaat door de gehele Gooi- en Vechtstreek en kan één of twee keer worden gereden.
Start en finish vinden plaats op de locatie De Groene Afslag aan de Amersfoortsestraatweg 117 te Laren. Op dit terrein van het voormalige opvangcentrum voor vluchtelingen is begin 2019 een ontmoetingsplek geopend met als focus een circulaire economie en een duurzame toekomst. Alles rond eten, drinken en werken staan in dat teken.
Alle opbrengsten gaan naar een nieuw project van de Stichting Het Vergeten Kind: een opvanghotel in Almere. In Nederland wonen meer dan 100.000 kwetsbare kinderen die het moeilijk hebben en waarvan een groot deel niet meer thuis kan wonen. Het Vergeten Kind organiseert activiteiten en evenementen die een directe positieve invloed hebben op het leven van deze kinderen. Daarnaast richten ze zich ook op duurzame, structurele verbetering van hun situatie. Bekende ambassadeurs zijn onder anderen Johnny de Mol jr. en Natasja Froger.

Info: rotaryride.nl.