Jacob Eek, schakend met Vincent Pandelaar.
Jacob Eek, schakend met Vincent Pandelaar. Foto: HDT

Jacob Eek: 'Ik zoek spelers die me kunnen uitdagen'

EEMNES Het Dikke Torentje (HDT) is al meer dan veertig jaar een mooie en gezellige schaakvereniging voor jong en oud in Eemnes. De senioren spelen in- en extern in diverse competities en er zijn leden die regelmatig en ook met succes meedoen aan internationale toernooien.

De jeugdafdeling van HDT staat er dankzij de grote inzet van Joop Engel, Ron Flink en Frits Roskamp erg goed voor en vormt een mooie kweekvijver voor de seniorenafdeling van de club.
Topspeler Jacob Eek is een voorbeeld van een jeugdlid dat ooit succesvol doorstroomde naar de senioren. Van de veertig schaakseizoenen werd Eek maar liefst vijftien maal kampioen en dat terwijl hij pas in 1982 doorstroomde naar de senioren. In de historie van de club kwam geen enkele andere speler ook maar in de buurt van dit getal. Een schitterende prestatie dus, maar Jacob kan dit op zijn eigen nuchtere manier verklaren: "Vijftien maal was er geen betere schaker op de club, dus werd ik vijftien maal kampioen."

De Eemnesser Jacob is nog lang niet verzadigd door de grote successen, want hij is van plan om nog vaker kampioen te worden. Daarbij wil hij graag de concurrentie aangaan met nieuwe leden, want die zijn altijd zeer welkom bij HDT. "Hoe meer goede schakers, hoe beter. Ik zoek spelers die me kunnen uitdagen."

Op 5 september start de nieuwe interne schaakcompetitie. Nieuwsgierig? Kom op donderdagavond een kijkje nemen in Grand Café Eemland aan de Laarderweg 74 te Eemnes. Informatie kan ook worden ingewonnen via secretaris.hdt@gmail.com.