Afbeelding
Foto: Seniorweb

Open dagen bij SeniorWeb Laren-Blaricum in Johanneshove

LAREN/BLARICUM Er zijn nog altijd senioren die niet overweg kunnen met computers, tablets en smartphones en zich vertwijfeld afvragen of het wel iets voor hen is.

"Kan ik dat wel en moet ik dat op mijn leeftijd allemaal nog leren", wordt dan weleens gezegd. "Je bent nooit te oud om te leren", zegt Gerard de Vink lachend als hij dit hoort. De Vink is een van de docenten bij SeniorWeb Leercentrum Laren-Blaricum. SeniorWeb is er juist om senioren geduldig en stap voor stap de beginselen van computer en internet bij te brengen. SeniorWeb biedt dat zowel klassikaal aan, dat wil zeggen: samen met andere leeftijdsgenoten, maar vooral ook een-op-een, dus privéles.

Hij vervolgt: "Veel mensen hebben angst voor het onbekende en durven niet de stap te maken om zich in het computeren te verdiepen. 'Het zal mijn tijd wel duren', hoor ik dan. Maar er speelt ook nog wat anders: de maatschappij gaat er steeds meer van uit dat iedereen met computers kan omgaan en dat iedereen toegang heeft tot internet. Voorbeeld: vroeger kon je voor bankzaken nog gewoon bij een bankfiliaal terecht. Tegenwoordig worden veel bankfilialen gesloten. Mensen moeten het doen met internetbankieren. Dan moet je er wel mee weten om te gaan. Het is verstandig om te weten wélke basisdingen je in ieder geval zou moeten leren", aldus De Vink.

Op 18 en 19 september (10.00 tot 13.00 uur) organiseert SeniorWeb Laren-Blaricum open dagen in hun leslokaal in zorgcentrum Johanneshove. Meer informatie op www.seniorweblarennh.nl of via 06-46175271.