Coop Eemnes organiseert EHBO-cursus voor klanten

EEMNES Coop Eemnes vormt donderdag 12 september het decor voor een EHBO-cursus. Klanten volgen de gratis cursus van het Rode Kruis tussen de schappen van de supermarkt en leren een slachtoffer in veiligheid brengen, de toestand te beoordelen, de hulpdiensten te alarmeren en EHBO te verlenen bij bewusteloosheid, huid- en brandwonden, bloedingen, letsel aan botten, spieren en gewrichten, vergiftiging en verslikking.

Coop werkt al jaren samen met het Rode Kruis. Samen met haar klanten zamelt de coöperatieve supermarktorganisatie via verschillende acties geld in voor het Coop Rode Kruis Fonds. Hiermee worden projecten gefinancierd om de veiligheid en de leefbaarheid in de buurt te vergroten.
Robin van den Berg, Supermarktmanager Coop Eemnes: "Het Rode Kruis vindt het belangrijk dat mensen eerste hulp kunnen verlenen en hulpvaardig zijn. Daarom heeft Coop zich afgelopen jaar samen met haar klanten ingezet om geld in te zamelen voor lokale EHBO-cursussen. We hebben veel aanmeldingen van onze klanten mogen ontvangen en merken dat zij graag willen leren hoe ze in geval van nood een ander kunnen helpen."
Coop Eemnes is één van de ruim tachtig Coop-winkels verspreid door Nederland die geselecteerd is als cursuslocatie. In totaal volgen zo'n 1000 Coop-klanten dit najaar een EHBO-cursus. Een instructeur van het Rode Kruis geeft de cursus, die naast de klassikale bijeenkomst in de winkel bestaat uit een online theoriegedeelte. Voor meer informatie: www.coop.nl/rodekruis.