Aanvraag voor paviljoen ligt nu ter inzage

BLARICUM Jan Geesink heeft de omgevingsvergunning voor het bouwen van een strandpaviljoen aan de Stichtseweg opnieuw ingediend, zo blijkt uit het Blaricumse gemeentenieuws.

Eerder was (op 2 augustus jl.) al een aanvraag richting gemeente gegaan, maar die is weer ingetrokken. "Er is nog een wijziging doorgevoerd in de ruimtelijke onderbouwing van het strandpaviljoen", legt aanvrager Jan Geesink uit. "De behandelend ambtenaar heeft ons verzocht om de aanvraag in te trekken en opnieuw in te dienen. Al met al is het een heel document geworden."
Volgens Geesink is het nu wachten op het bezwaar van de VVG (Vrienden van 't Gooi). "Die hebben overigens gesteld niet per se tegen het paviljoen te zijn, maar ze vinden dat er geen vergunning kan worden verleend omdat het in strijd is met de regels. De rechter zal daar dan een uitspraak over moeten doen en ik heb aan de VVG gevraagd om daar zonder onnodige vertragingen aan te willen meewerken."

Spelregels

Dolf van Elten van de VVG laat desgevraagd weten: "Als de gemeente heeft besloten dat het paviljoen daar gebouwd mag worden, gaan wij beoordelen of deze vergunning terecht of onterecht is verleend. Pas daarna kunnen wij besluiten of wij wel of niet bezwaar gaan aantekenen." De VVG wil de natuur in het Gooi beschermen. "Deze bescherming is vastgelegd in een aantal spelregels. De VVG ziet er in het belang van de natuur op toe dat deze correct worden toegepast."


Verdachte van inbraken aangehouden

BLARICUM/LAREN Een 45-jarige man uit Alphen a/d Rijn is aangehouden in zijn verblijfplaats in Amsterdam op verdenking van meerdere inbraken. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Hij wordt verdacht van tien woninginbraken, waarvan vijf in 't Gooi: drie in Huizen, één in Laren en één in Blaricum. Ook wordt hij verdacht van het stelen van een fiets in Blaricum. De man verbleef op een luxe jacht in de haven van Amsterdam. Deze boot is in beslag genomen en op zijn bankrekening is beslag gelegd. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en is ingesloten.