Velen namen donderdag afscheid van burgemeester Kruisinga.
Velen namen donderdag afscheid van burgemeester Kruisinga. Foto: Bob Awick

Vertrekkend burgemeester Kruisinga: 'Wees lief voor elkaar'

LAREN In het Brinkhuis is donderdagmiddag afscheid genomen van waarnemend burgemeester Rinske Kruisinga (69). Ze kijkt tevreden terug op de afgelopen twee jaar, maar verheugt zich samen met Joop op haar 'nieuwe leven' in Frankrijk.

De baan kwam twee jaar geleden heel onverwachts op haar pad en als waarnemer had ze aan een ingetogener afscheid gedacht. "Een borrel in de raadzaal voor een aantal mensen met wie ik gewerkt heb, maar nu kijk ik naar u allen en wat zegt dit ook heel veel over dit dorp dat warm, toeschietelijk is en kritisch kan zijn, maar tegelijkertijd ook altijd vergevingsgezind. Ik heb alles met plezier gedaan. Het is een warme tijd geweest en ik heb heel prettig kunnen werken met de medebestuurders in deze regio. Wij burgemeesters gaan prima met elkaar om."

Mét God in Frankrijk

Voor haar afscheid waren geen vrienden en familie uitgenodigd. De zaal was gevuld met wethouders, raadsleden, burgemeesters, haar contactpersonen bij de politie en brandweer en belangstellende burgers. Wethouder Karin van Hunnik noemde haar een 'petite grande dame' en vertelde dat Laren onder de huid van Rinske is gekropen en verknocht is geraakt aan het dorp. Van Hunnik wenste haar alles goeds en een 'vie en rose'. Pastoor Jan Vriend stuurde Kruisinga een prachtig briefje. "Hij wenst mij een mooie tijd mét God in Frankrijk. Subtiel en waarachtig."

Verrekt goed gekleed

Kruisinga liet de aanwezigen weten dat Laren blij mag zijn met haar opvolger Nanning Mol. "Het is een hele leuke man. Scherp, humoristisch en verrekt goed gekleed ook. Past prima hier!"
Tot slot gaf ze de boodschap mee: "Veel plezier met elkaar en wees lief voor elkaar!"