De inloopavond over Tergooi trok veel belangstellenden.
De inloopavond over Tergooi trok veel belangstellenden. Foto: JR

Opnieuw discussie over Tergooiterrein?

BLARICUM Wethouder Liesbeth Boersen-de Jong is te spreken over de inloopavond waarbij omwonenden en belangstellenden konden meedenken over de invulling van het acht hectare grote Tergooiterrein. Tientallen betrokkenen gaven hun mening en deden suggesties over de thema's groen, horeca, zorg en wonen.

Tergooi Hilversum slaat 30 september de eerste paal voor het nieuwe ziekenhuis. Het gevolg hiervan is dat de locatie Blaricum op termijn gaat sluiten. Het terrein wordt door Tergooi verkocht. Met de opbrengst wordt het nieuwe ziekenhuis bekostigd. Potentiƫle kopers van de Blaricumse grond hebben zich al gemeld. "Er zijn veel belangstellenden, met name bouwers en ontwikkelaars", laat een woordvoerder van Tergooi weten, die eraan toevoegt dat verkopen "een kwestie van moeten is".
De gemeenteraad heeft voor de koper van het terrein eerder al de kaders vastgesteld (huidige gebouwen behouden en omvormen met aan de noordkant - Pr. Hendriklaan - villa's). Ook met een zorgfunctie en ruimte voor werken en horeca. Dat de gemeenteraad haar keuze op deze variant heeft laten vallen, zit een groep bewoners van de Koningsbuurt niet lekker. Zij missen nog altijd twee varianten in dit proces: herontwikkeling gebied met vrijstaande woningen aansluitend op omliggende omgeving of teruggave aan de natuur in lijn met de aanleg van het ecoduct Laarderhoogt. "Wij vragen het college deze varianten expliciet mee te nemen in het proces. Daarmee doet het college recht aan het huidige collegeprogramma waarin expliciet wordt gestuurd op actieve inbreng van de bewoners", aldus Dirk Saltzherr in een brief namens buurtpreventievereniging Koningsbuurt.
Het Goois Natuurreservaat deed de suggestie voor een robuuste, natuurlijke corridor in het verlengde van de natuurbrug, en een ander opperde een hup, een plek waar koeriers hun vracht kunnen overladen in elektrische bestelbusjes.