Goede Buren in de race voor Ariënsprijs

EEMNES De Stichting Goede Buren Eemnes is genomineerd voor de Ariënsprijs. Deze prijs is ingesteld door het bisdom Utrecht om sociale projecten onder de aandacht te brengen. De prijs wordt één maal per drie jaar uitgereikt.

"Wij zijn vereerd met deze nominatie", meldt voorzitter Gerard Beentjes. "Winnen is natuurlijk nog leuker, want dat geeft positieve publiciteit voor dit bijzondere project in Eemnes."
Wat doet Goede Buren? "Kort gezegd helpen inwoners van Eemnes de vluchtelingen die in Eemnes komen wonen, zodat zij hun weg weten te vinden in hun nieuwe woonplaats en in Nederland. Dat gebeurt door mensen aan een buddy te koppelen, door het organiseren van het wekelijkse Taalcafé op vrijdagochtend in de bibliotheek en door het samen met Versa runnen van Textielatelier Knip-oog (elke donderdagmiddag in De Schoter)."
Behalve de juryprijs kan Goede Buren ook de Ariëns Publieksprijs winnen als veel mensen op hen stemmen. Dat kan op www.dkci-Utrecht.nl. Goede Buren Eemnes staat op de website als project nummer 1.


Nog een derde termijn voor De Zwart-Bloch?

BLARICUM Joan de Zwart-Bloch plakt er graag nog een derde termijn als burgemeester aan vast.

"We hebben het hier zo naar onze zin." Haar benoemingstermijn loopt af op 1 april 2020.


Afscheid van pastor Sendecki

BLARICUM Pastor M. Sendecki neemt zondag 15 september om 11.30 uur in de St. Vituskerk afscheid van de samenwerkende rooms-katholieke parochies Blaricum en Huizen. Na de dienst is er een receptie.

Pastor Sendecki staat bekend om zijn persoonlijke en ongedwongen omgangsstijl. Iedereen kan hem bij zijn Poolse voornaam noemen en met oud en jong deelt hij openhartig zijn ideeën, geloof en zorgen. Sendecki wordt benoemd tot pastoor en wordt verantwoordelijk voor de rooms-katholieke parochie Wieringermeer en Wieringen.