Wethouder Karin van Hunnik is alle vrijwilligers ontzettend dankbaar.
Wethouder Karin van Hunnik is alle vrijwilligers ontzettend dankbaar. Foto: Bob Awick

Wethouder Karin van Hunnik: 'We zijn de vrijwilligers ongelooflijk dankbaar'

Het verjongen van de vrijwilligersavond zat al langer in het hoofd van wethouder Karin van Hunnik (Larens Behoud), maar vrijdag komt het dan eindelijk tot uiting.

LAREN De gemeente Laren zet haar vrijwilligers op vrijdagavond 13 september volop in de schijnwerpers. Er is voor deze onmisbare groep mensen een mooi programma samengesteld. "Als cadeautje voor hun tomeloze inzet die weliswaar vrijwillig, maar niet vrijblijvend is. Wij zijn de vrijwilligers ongelooflijk dankbaar", zegt wethouder Karin van Hunnik.

Het programma ziet er dit keer nét even iets anders uit dan voorgaande jaren. Nieuw is namelijk dat de jonge vrijwilligers, onder meer actief bij de scouting en sportverenigingen, al om 18.00 uur welkom zijn, laat Van Hunnik weten. Larens Behoud-raadslid Sean Boagers, die als jongerenwerker bij Versa op uitnodiging van de wethouder bij de organisatie is betrokken om invulling te geven aan dit onderdeel van de avond, zegt: "Het wordt heel tof!"

Niet stoer

Er zijn al veel jonge vrijwilligers in Laren, maar ze lopen daar niet mee te koop en gek genoeg zijn er nog altijd jongelui die het niet cool vinden om als 20-jarige te vertellen dat ze vrijwilliger zijn. Van Hunnik: "Misschien klinkt het voor hen zelfs een beetje muffig, maar vaak zitten er wel opleidingen (bijvoorbeeld tot scheidsrechter) aan gekoppeld."
Bogaers, die in zijn tienerjaren 'iets' bij De Warrekam (voormalig buurthuis in Laren, red.) deed, is het met haar eens: "Ik werd er zo blij van!" Ook ziet hij als jongerenwerker heel veel talent in Laren. Hij treft de jeugd bij De Scheper, waar ze onder meer muziek maken. "Deze jongeren krijgen vrijdag een podium in het Brinkhuis; zij hebben zo veel talent. We hebben het traditionele programma daarom iets aangepast. Vooraf gaan we met z'n allen pizza eten", aldus de twee.

DJ Cassie 6

Rond 20.00 uur wordt het jongerengedeelte op originele én verrassende wijze afgesloten en opent dj Cassie 6 het avondprogramma. "Hij is de vetste dj van Nederland. Hij draait al sinds de jaren 70. Het zou leuk zijn als iedereen in beweging komt." Voor het 'volwassenenfeest' ging wethouder Van Hunnik met de dames Marja van Hest, Geneviève Hermans, Willemijn Wijsman en Afke Nijhof (Versa) om de tafel. "Zij hebben Herman Pleij (emeritus hoogleraar historische Nederlandse letterkunde, gespecialiseerd in de middeleeuwse literatuur) weten te strikken, en de bezoekers wacht dit jaar wel een heel bijzondere ontvangst met herauten." Ook Gerard Beentjes is van de partij en de eerdergenoemde Sean Bogaers zorgt met Dynamic Arts voor entertainment.

De bezoekers wacht dit jaar wel een heel bijzondere ontvangst

Locatie: Brinkhuis, Brink 29. Aanvang 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur).