Artiesten blij met gastvrij Singer Laren

LAREN Singer Laren heeft net naast de Roel Oostra-prijs, een artiestenprijs voor meest gastvrije theater van afgelopen seizoen, gegrepen. De hoofdprijs ging naar Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden.

Toch is Singer-directeur Evert van Os zo trots als een pauw op deze tweede plaats: "Het is bijzonder om als middentheater deze erkenning te krijgen en het is fantastisch om het nieuwe theaterseizoen zo te kunnen beginnen. Het is ook een compliment aan de architect met wie we samen een theater hebben ontworpen waar niet alleen onze bezoeker, maar ook de bespeler zich thuis voelt."


Klapper op Noordersingel

EEMNES Een automobilist is zaterdag rond 23.00 uur met zijn BMW op de Noordersingel uit de bocht gevlogen.

De wagen schampte een boom, klapte hard met de zijkant in een tweede boom en kwam net voor de Singel tot stilstand. Er raakte niemand gewond en er was geen alcohol in het spel.


Tafeltennistafel op Slinger weg

BLARICUM De gemeente heeft de tafeltennistafel aan de Slinger verwijderd.

De tafel werd meer als klautertafel gebruikt dan waarvoor hij bedoeld was. Een omwonende schreef de gemeente aan en heeft om speeltoestellen voor jonge kinderen gevraagd. "De mevrouw had aangegeven dat kinderen zich aan de tafel zouden bezeren", aldus wethouder Liesbeth Boersen-de Jong. "We gaan kijken of we voor niet al te veel geld daar attributen, zoals een wipkip of schommel, kunnen plaatsen. Dit is geen toezegging, wel een streven."