Kindarrangement nu online.
Kindarrangement nu online. Foto: HBEL

Vernieuwd kindarrangement voor HBEL via onlineplatform

BEL De gemeenten Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren (HBEL) hebben het kindarrangement - speciaal voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar uit gezinnen met een laag inkomen van minder dan 120% van de bijstandsnorm - vernieuwd.

Inwoners kunnen gebruikmaken van de regelingen via een onlineplatform waar ze zelf één of meerdere vergoedingen, zoals zwemabonnement, schoolkosten, ID-kaart, kledingpakket, tweedehandsfiets of cadeaukaart voor een uitje of speelgoed, kunnen verzilveren.
HBEL-inwoners mét kinderen die op 1 september 2019 een bijstandsuitkering ontvangen krijgen automatisch bericht over het kindarrangement en de wijze waarop zij dit kunnen gebruiken. Inwoners zonder bijstandsuitkering maar met een inkomen onder 120% van de bijstandsnorm en inwoners in een schuldentraject met daardoor een laag besteedbaar inkomen kunnen ook in aanmerking komen voor deze regeling.
De gemeente oordeelt of iemand aanspraak kan maken op het kindarrangement. Aanvragen via het Advies- en Informatiepunt: 035-5281247.