Wijziging bestemming Esseboom 2

LAREN Het ontwerpwijzigingsplan voor het vrijkomende Rosa Spier Huis-terrein aan de Esseboom 2 ligt binnenkort ter inzage.

De bestemming wordt gewijzigd van 'maatschappelijk' naar 'wonen'. In het plan zijn acht bouwvlekken opgenomen voor vrijstaande woningen met een goothoogte van vier meter en een bouwhoogte van negen meter. De kavels worden door de initiatiefnemer van dit project doorverkocht aan derden.
Het bestaande groen wordt zo veel mogelijk gehandhaafd en ingepast.


Open dag brandweer op marktterrein

LAREN De brandweer van Laren organiseert zaterdag 21 september van 11.00 tot 15.00 uur een open dag op het Plein 1945.

Elke 45 minuten is er een demonstratie van brand- en technische hulpverlening. Verder is het Larense brandweermateriaal te bewonderen, is er een onderdeel van technisch brandonderzoek, staat de brandveilig-leven-aanhanger er met de wijkbrandweerman en is de wijkagent aanwezig. Verder is de jeugdbrandweer aanwezig met kinderspelen, staat Bergnet er met een sleepwagen en is er voor de kinderen tot 9 jaar een kleurwedstrijd. "Er is genoeg te zien, te doen en te beleven. Tevens hopen we nieuwe brandweervrijwilligers te werven", aldus de brandweer.


'SMAL-initiatief naar Blaricum'

BLARICUM Arjan Buijks, de initiatiefnemer van Denktank A27, hoopt dat de gemeente het rapport van Samen Meten aan de Leefomgeving (SMAL) serieus neemt.

De Blaricummer sprak vorige week in tijdens het RondeTafelGesprek (RTG). "SMAL biedt ons als gemeenten de mogelijkheid om aan te sluiten bij hun regionale meetnetwerk om onder meer fijnstofuitstoot (en binnenkort ook stikstof) in kaart te brengen", aldus Buijks. Hij hoopt dat de gemeenteraad en het college de initiatiefnemers uitnodigt voor een presentatie en een gesprek. "Prima idee om beweging te krijgen in dit weerbarstige dossier", aldus René Wiegel (VVD).