Schilderen met Marloes Eerden op dinsdag 24 september om 13.30 uur in de Malbak in Blaricum
Schilderen met Marloes Eerden op dinsdag 24 september om 13.30 uur in de Malbak in Blaricum Foto:

Woensdag 18 september

Badminton

18.30 uur | De Hilt Eemnes

We verwelkomen graag nieuwe leden en nodigen, jong en oud, van harte uit om eens mee te komen doen. Ter aanmoediging heeft BC Inside '82 een mooie aanbieding.

Film aan de Brink

19.30 uur | Brinkhuis Laren

'On the Basis of Sex' vertelt het waargebeurde verhaal van Ruth Bader Ginsburg. Ruth is een Amerikaanse juriste die in haar strijd voor gelijke rechten tussen mannen en vrouwen een hoop obstakels moet overkomen en vooroordelen moet zien te bestrijden. Uiteindelijk weet ze een van de negen rechters van het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten te worden.

Inloop Digtale Hulp

10.00 uur | Bibliotheek Eemnes

Onze inloop is bedoeld voor iedereen die praktische hulp en ondersteuning nodig heeft bij het gebruik van pc, laptop, tablet en smartphone. Voor zowel Windows, Android als Apple. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Walking football SV Eemnes

10.30 uur | SV Eemnes

Doe mee aan walking football bij SV Eemnes. U kunt gratis een keer meedoen of een keer komen kijken. Walking football is speciaal bedacht voor 50/60-plussers, zodat deze doelgroep ook het geliefde spelletje voetbal kan blijven spelen.

Lunchpauzeconcert

12.30 uur | BEL kantoor Eemnes

Het thema van dit lunchconcert is 'G mineur'; waaruit bestaat een mineur toonsoort en hoe wordt onze stemming erdoor beïnvloed? Werken van o.a. Johan Halvorsen, Reinhold Glière, Jean Baptiste Bréval en Giuseppe Torelli worden gespeeld om deze vragen te onderzoeken. De zaal is geopend vanaf 12.00 uur. De toegangsprijs is € 10,- inclusief koffie en een broodje, reserveren is niet nodig maar kan op 035-5380827 of op www.scarbomusica.nl/bespreking.

Bodyflex voor vrouwen

13.00 uur | Schering en Inslag
Laren

Een actieve les om onder begeleiding van een fitnessinstructeur aan je figuur te werken. Meer informatie: 06-57370520. De 1e les gratis, aanmelden niet nodig. Nodig: een matje.

Klankmeditatie

19.30 uur | Rang Zhin
voor meditatie en creatie Laren

Ook met deze cursus kun je online meedoen en meezingen. Door het zingen van de vijf oude Tibetaanse klanken kan het lichaam lichter worden. Opgave via info@rangzhin.nl. Website: www.rangzhin.nl/index.php/meditatie/klankmeditatie.

Beter slapen

19.30 uur | Rang Zhin voor
meditatie en creatie Laren

Deze cursus kun je ook online vanuit je eigen huis volgen. We hebben onze slaap nodig om fris en open in het leven te staan, om de informatie en stress die op ons af komt te kunnen hanteren. Slapen is alsof we een tempel ingaan die ons heelt. Opgave via info@rangzhin.nl. Website: www.rangzhin.nl/index.php/meditatie/klankmeditatie

19 en 20 september

PC Helpdesk BEL

1000 uur | Brinkhuis Laren

Voor al uw vragen en/of problemen met uw pc, tablet of smartphone. Een team van enthousiaste, deskundige vrijwilligers staat voor u klaar. Zie ook: www.pchelpdeskbel.nl.

Vrijdag 20 september

Geef-en-neemtafel

10.00 uur | Brinkhuis Laren

De geef-en-neemtafel wordt elke week op vrijdagmorgen georganiseerd door vrijwilligers van Versa Welzijn. U kunt spullen een tweede kans geven door iets mee te brengen en/of mee te nemen van de tafel.

Zaterdag 21 september

Repair Café Eemnes

10.00 uur | De Schoter Eemnes

Weggooien? Mooi niet! Repair Café Eemnes is weer actief. U bent welkom met huishoudelijke apparaten en kleding.

Matineevoorstelling

11.00 uur | Brinkhuis Laren

Tijdens dit speciale matineeconcert wordt u meegenomen naar het begin van 'Het is overal'. De muzikanten vertellen, spelen en zingen over de bijzondere dingen die zij meemaakten. Fanuel en Minke laten u horen hoe kleine dingen zo raak kunnen zijn.

Open dag brandweer

11.00 uur | Kermisterrein Laren

De brandweer pakt groots uit tijdens de open dag met veel evenementen en demonstraties.

Zondag 22 september

Papageno Koffieconcert

11.30 uur | Papageno Huis Laren

Alexander Kashpurin geeft een pianoconcert in het Papageno Huis. Entree € 8,-, incl. drankje. Tickets kunt u tot zaterdag voor het concert 12.00 uur, boeken via de link naast de datum op https://www.papageno.nl/papageno-huis/koffieconcerten.

Lezing Darwin & Drinks

14.00 uur | De Groene Afslag
Laren

Botanisch filosoof Norbert Peeters vertelt in een bijzondere lezingenreeks over de plantenwereld van Darwin. De eerste lezing gaat over bloemen en hun bestuivers. Tickets € 14,30 via www.degroeneafslag.nl of ter plekke.

Maandag 23 september

Inloopspreekuur

9.00 uur | 't Visnet Huizen

Heeft u vragen over zorgtaken, opvoeding, onderwijs, wonen, werk of inkomen? En zoekt u iemand die met u meedenkt en naast u staat? Dan kunt u gratis hulp krijgen van een onafhankelijke cliëntondersteuner. Voor inwoners van Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren. 035-3030164 of hbel@mee-ugv.nl.

Wandel Challenge

13.30 uur | De Biezem Laren,
Blaricum Oude Dorp,
Bijvanck Blaricum,
Theetuin Eemnes

Wekelijks wandelen de buurtsportcoaches van Sportief en Gezond BEL samen met een aantal mensen die het leuk vinden (of nodig hebben) om extra te bewegen in de vorm van wandelen. Meer informatie: stuur een mail naar daniel@sportiefengezondbel.nl.

Duurzame initiatieven

19.00 uur | De Groene Afslag
Laren

Voor ideële duurzame clubjes zonder eigen clubhuis.

Dinsdag 24 september

Schilderen

13.30 uur | De Malbak Blaricum

U bent van harte welkom om lekker te komen schilderen met Marloes Eerden op dinsdagmiddag van 13.30-16.00 uur. Tijdens tien lessen worden er onderwerpen aangeboden zoals bijv. bloemen, stilleven, landschap, portret en diverse stijlen. Ook mag u zelf een onderwerp meebrengen en uitvoeren in aquarel, acryl of pastel. Geschikt voor beginners en gevorderden, waarbij de begeleiding individueel is. De cursus vindt plaats in het lichte schilderlokaal in De Malbak, voorzien van schildersezels en daglichtlampen. Probeer eens tien lessen, voor de ontspanning en het resultaat. Opgeven: marloes.eerden@gmail.com of 035-5250807. Www.docart.nl.

Woensdag 25 september

Oldstars Sport Festival

10.00 uur | Larense Mixed Hockey Club Laren

Het OldStars Sport-aanbod groeit en het wordt steeds populairder. Ook in 't Gooi neemt de vraag naar aangepaste beweegvormen voor ouderen van 55 jaar en ouder snel toe. LMHC Laren, Rugbybond, tennisclub 't Laer en SV Laren hebben het initiatief genomen om in de eigen omgeving een OldStars Sport Festival te organiseren. Het OldStars Sport Festival Laren brengt meerdere sporten onder de aandacht van bewoners, verenigingen en gemeentebesturen. Zo worden er naast de kick-off van OldStars walking hockey de gehele hele dag clinics georganiseerd,waaronder OldStars tennis en OldStars walking rugby. Wilt u meedoen aan een van de clinics? Meld u dan aan via info@oldstars.nl.

LinkedIn-profiel in 1 dag

10.00 uur | Grand Café Eemland Eemnes

LinkedIn is het enige online zakelijke netwerk in Nederland. Zet jij je al neer als expert in je vakgebied? Met je LinkedIn-profiel geef je een eerste indruk. Hoe is jouw eerste indruk? Ben jij goed vindbaar voor opdrachtgevers?

Film aan de Brink

19.30 uur | Brinkhuis Laren

'Mary Queen of Scots' vertelt het verhaal over het turbulente leven van de charismatische Mary Stuart. Mary werd op haar zestiende koningin van Frankrijk.

Donderdag 26 september

Bingo

14.30 uur | Vivium Johanneshove Laren

U bent van harte welkom bij de bingo. De kosten bedragen € 6,- p.p. Daarvoor speelt u 6 x 3 rondes.

Comedynight

20.15 uur | Brinkhuis Laren

In 'Zomaar' gaat Wouter Monden op zoek naar het antwoord op de vraag: 'Waarom doe je nou eigenlijk wat je doet?'. Tijdens het schrijven van deze voorstelling geeft hij een uniek kijkje achter de schermen.

Vrijdag 27 september

OSO-stijldansen

18.30 uur | De Hilt Eemnes

De OSO stijldansclub opent het dansseizoen met een open dansavond en gratis dansles. Er wordt op verschillend niveau lesgegeven.

Zaterdag 28 september

Boerenmarkt

10.00 uur | Blommenhoeve
Eemnes

Rondom de 300 jaar oude boerderij De Blommenhoeve wordt een foodmarkt georganiseerd met alleen maar biologische producten.

Reünie

16.00 uur | Sportpark
Oostermeent Blaricum

Reünie van alle (oud-)leden, supporters en/of verwanten van de handbalverenigingen HV Laren, BSV en SDS'99 bij SDS'99 in Blaricum. Voor vragen kunt u mailen naar reuniesds99@gmail.com.

28 en 29 september

Atelierroute Blaricum

11.00 uur | Dorp Blaricum

De overzichtstentoonstelling is wederom te vinden in de Aspergeboerderij Angerechtsweg 11. Op beide dagen van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Zondag 29 september

Papageno Koffieconcert

11.30 uur | Papageno Huis Laren

Duo aLIGA - Jasper Iturrospe (klassiek gitaar) en Stefan Gottfried (jazzsaxofoon) - geeft een concert. Kom binnen in het Papageno Huis en geniet van klassieke muziek. Iedere zondag van 11.30-12.30 uur. Entree € 8,- incl. drankje. Tickets kunt u tot de zaterdag voor het concert 12.00 uur boeken via de link naast de datum op https://www.papageno.nl/papageno-huis/koffieconcerten.

Langlopende expositie:

Laren in al haar pracht

10.00 uur | Brinkhuis Laren

De kunstenaars van St. Kunst zijn uitgenodigd om te exposeren, dit keer met een thematentoonstelling.
De expositie loopt nog tot 28 september en is geopend op werkdagen van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.