De brandweer had moeite om het vuur te bestrijden.
De brandweer had moeite om het vuur te bestrijden. Foto: Bob Awick

Net opgeleverde woningen na brand tijdelijk onbewoonbaar

Op het dak van zeer recent opgeleverde woningen aan de Zuidersingel is vrijdag brand ontstaan. Het onderzoek naar de oorzaak loopt.

EEMNES Het gaat om een blok van zes woningen, melden woningcorporatie de Alliantie en de gemeente Eemnes, waarvan vier woningen brand- en waterschade hebben geleden. De getroffen sociale huurwoningen zijn de eerste weken in ieder geval niet geschikt voor bewoning. De gedupeerden zijn tijdelijk ondergebracht in vakantiepark De Eemhof in Zeewolde.

De brand, die onder het dakbeschot is ontstaan, heeft een behoorlijke impact op de bewoners. Petra van Schaik, communicatieadviseur van de Alliantie: "De afgelopen dagen hebben wij - de Alliantie en gemeente - intensief contact met hen gehad en nog steeds is dit het geval. Wij ondersteunen ze waar nodig in hun dagelijkse zorg, zoals onder meer het naar school kunnen gaan van de kinderen. Uiteraard zijn we bezig met het herstellen en reinigen van de getroffen woningen en daar waar mensen direct konden terugkeren, is dit reeds gelukkig het geval."

Vanwege de zonnepalen was het lastig voor de brandweer om het vuur te bestrijden. Of de zonnepanelen ook de daadwerkelijke boosdoener zijn, is nog onduidelijk. De brand, die rond 10.15 uur ontstond, was rond 12.30 uur geblust. De technische oorzaak wordt zorgvuldig onderzocht door de gemeente, bouwer Van Wijnen en de Alliantie.
Het vuur heeft zich niet verder in de woning verspreid. "Voor de mensen die hier net zijn komen wonen en de afgelopen weken druk waren met het klussen in hun huis, is dit een enorme schok en teleurstelling. We gaan, samen met de Alliantie en bouwer Van Wijnen, deze valse start in de Zuidpolder zo snel mogelijk oplossen", aldus burgemeester Roland van Benthem in een reactie. Alle geleden materiƫle schade wordt, aldus de Alliantie, vanzelfsprekend vergoed.

Meerdere wagens kwamen ter plaatse.