Met Glorix en schoteltje in Hoogland

EEMNES Het is maar zo'n kleine twee maanden geleden dat de Armeense kinderen weer uit Eemnes zijn vertrokken. Het betekent niet dat de werkgroep van Pax kinderhulp Eemnes nu rustig achterover kan leunen.

"Integendeel", meldt het Eemnesser werkgroeplid Ton Rigter. "Er staat ons een drukke tijd te wachten. Door de drieweekse vakantie van de kinderen is onze bankrekening flink geslonken en dient nodig aangevuld te worden."

De voorbereidingen voor de bekende oliebollenactie zijn gestart, maar allereerst staat de werkgroep een ander klusje te wachten. Deze week beheren zij namelijk de toiletten bij de feestweek in Hoogland. Als tegenprestatie krijgt de werkgroep de opbrengst van de vrijwillige giften bij de toiletingang. Het vorig jaar door de Pax ingevoerde 'plaspartout' was toen een groot succes. "Voor een consumptiemunt mocht men de hele avond onbeperkt plassen. Het resultaat, zo'n kleine 5.000 euro, was overweldigend. Onze vrijwilligers staan, gewapend met handschoenen en bleek, ook nu weer klaar om de feestgangers een schoon toilet te bezorgen", lacht Rigter.