Apparatuur gejat uit feesttent

EEMNES De feestelijke tiendaagse van Eemnes is met een domper geƫindigd. Uit de feesttent zijn in de nacht van zondag op maandag - de enige nacht dat er geen mensen sliepen - geluidssystemen en lampen gestolen.

Voorzitter Jeroen de Wit bevestigt de inbraak van de verlichting, maar wil nader onderzoek afwachten. "Er is verder nog veel onbekend", zegt hij. "We moeten het nog afhandelen met onze technici, maar het is vooral erg jammer en natuurlijk een domper op een verder geweldige week."


Inloopavond reconstructie Vredelaan

LAREN De Vredelaan - het gedeelte tussen de Hilversumseweg en de Rijksweg A1 - gaat volgend voorjaar op de schop.

De openbare ruimte wordt opgeknapt, het wegdek van de wegen en wandelpaden vervangen, de afvoer voor het regenwater aangepast en de plantsoenen opnieuw ingericht. Een inloopavond over deze reconstructie vindt plaats op donderdag 10 oktober van 19.30 tot 21.00 uur in scholengemeenschap Laar & Berg aan de Langsakker 4. De inbreng van de bewoners wordt in het definitieve ontwerp meegenomen, aldus de gemeente Laren. Na de bestuurlijke vaststelling van het ontwerp wordt gestart met de aanbesteding.


VVD: Kruising moet veiliger

BLARICUM Zijn maatregelen als bebording, aanpassen snelheid, het houden van snelheidscontroles of het installeren van een smileybord de oplossing om het kruispunt Randweg Oost/'t Merk/Randweg Midden veiliger te maken? De VVD vindt in ieder geval dat daar snel iets moet gebeuren en heeft het college - na een reeks ernstige ongelukken - vragen gesteld.