Muziek was er volop.
Muziek was er volop. Foto: Bob Awick

'Struikelend' over talloze activiteiten

In Laren was afgelopen weekend van alles te beleven. Wie het dorp binnenwandelde, 'struikelde' over de vele activiteiten.

LAREN Het was namelijk de start van het culturele, recreatieve en sportieve seizoen. Een weekend vol cultuur, theater, sport en belevenissen.

Het begon vrijdagavond al met de Vrijwilligersavond. Hiervoor had wethouder Karin van Hunnik in overleg met haar Larens Behoud-lid en jongerenwerker Sean Bogaers en de dames van het vrijwilligersfeestcomité een topprogramma voor jong en oud in elkaar gedraaid.

De wethouder gooide tijdens de flashmob ook nog haar heupjes los. De vele vrijwilligers genoten van een onderhoudende Herman Pleij. Zij blikken met veel genoegen terug op de avond en roemen het jaarlijkse feestje.

Open Monumentendag

De volgende dag was het Open Monumentendag. Hiervoor had de Historische Kring Laren van alles georganiseerd. Kermisantecedent Karel Loeff sprak over 'plekken van plezier' en de kinderen en hun ouders genoten van de rondritjes. Er was werkelijk van alles te doen. Bij de Larense molen wapperden de vlaggetjes en kon iets lekkers worden gehaald.

Theaters

Genieten van een swingend 'Keep an Eye' jazzconcert in Singer

De vier Larense theaters (Singer, Papageno Huis, Rosa Spier, Huis en het Brinkhuis) hadden de handen ineengeslagen en presenteerden zaterdagavond hun programma's voor jong en oud. Bezoekers konden onder meer onder het genot van een drankje in de villa genieten van een swingend 'Keep an Eye' jazzconcert.

INmarkt

En tot slot op zondag de INmarkt, georganiseerd door Versa Welzijn in samenwerking met Sportief BEL. Bezoekers konden kennismaken met diverse verenigingen op het gebied van cultuur, kunst, sport en hobby. De gerestaureerde en antieke muziektent van Laren was door de vrijwilligers weer van stal gehaald en diverse muziekgroepen traden hier in op. Voor de kinderen was er ook veel te zien en te doen. Zo schotelde de brandweer hen een speciaal programma voor, bouwde de scouting zijn eigen terrein en konden liefhebbers zich laten schminken en/of uitsloven op het springkussen.

De Larense molen was ook open.