Winnaars van Eemnesser Koeien: KPJ Zeskamp en Wim Jongmans.
Winnaars van Eemnesser Koeien: KPJ Zeskamp en Wim Jongmans. Foto: PR

'Koe' naar Wim Jongmans en jeugd SV Eemnes

EEMNES - De Eemnesser Koeientrofee is dit jaar gewonnen door Wim Jongman van de KPJ voor zijn organisatie van de Zeskamp, en door de jeugdteams van SV Eemnes (meisjes MO13-1, jongens JO13-1 en JO17-3).

Dit jaar zijn zestien groepen en individuen in het zonnetje gezet. Zij zijn voorgedragen door de Eemnesser bevolking of door de Eemnesser verenigingen en stichtingen vanwege hun maatschappelijke prestatie of vanwege hun sportieve verdiensten in het afgelopen jaar. Voor de pauze kregen allen die waren voorgedragen uit handen van burgemeester Roland van Benthem een oorkonde met kalfje uitgereikt voor hun bewezen verdiensten.

n de categorie Volwassenen Individueel ging de 'strijd' tussen Wim Jongmans, Carel Jungerling, Gijs Niesing, Frits Roskamp, Willem Rozenberg, Rob Scheffer, Adriaan Schotsman, Alie van Waayen, Toon Wortel en Ciska Wotlinski. In de categorie Groepen Jeugd zijn van de SV Eemnes voorgedragen de teams Jongens JO13-1, Jongens JO17-3 en Meisjes MO13-1, en in de categorie Groepen Volwassenen KPJ Zeskamp organisatie, het Repair Café Eemnes en Voleem Dames 1. Na de pauze werden de Eemnesser Koeien uitgereikt. Tot het laatst was het spannend wie in de prijzen zou vallen.
Bij de Individuen ging de keuze tussen Wim Jongmans, Carel Jungerling, Frits Roskamp en Rob Scheffer. De 'verliezers' kregen de Kunstkoe. Bij de groepen ging de strijd tussen KPJ Zeskamporganisatie en Voleem Dames 1. De KPJ ontving de Eemnesser Koe en Voleem Dames 1 de Kunstkoe. In de categorie Jeugd ontvingen de jeugdteams van SV Eemnes Meisjes MO13-1, Jongens JO13- 1 en Jongens JO17-3 gezamenlijk het Eemnesser Koetje. De sport- en vrijwilligersavond werd dit jaar omlijst met een optreden van Yara Beeks, winnares van E-factor 2019, en van popkoor Dijksound.

Aanmelden

In 2020 staat eind september opnieuw een sport- en ontmoetingsavond op het programma. Voordrachten voor de Eemnesser Koeientrofee en voor het Eemnesser koetje zijn vanaf heden mogelijk op de site van de Eemnesser Koeientrofee http://www.eemnesserkoeientrofee.nl/aanmeldingsformulier. "Hopelijk overtreft het aantal voordrachten in 2020 het geweldige aantal van 2019", aldus de organisatie.

De jeugd van SV Eemnes kreeg het Eemnesser Koetje.