Koffieconcert op zondag 29 september om 11.30 uur in het Papageno Huis Laren
Koffieconcert op zondag 29 september om 11.30 uur in het Papageno Huis Laren Foto: Papageno

Vrijdag 27 september

Geef-en-neemtafel

10.00 uur | Brinkhuis Laren

U kunt spullen een tweede kans geven door iets mee te brengen en/of mee te nemen van de tafel.

PC Helpdesk BEL

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Voor al uw vragen en/of problemen met uw pc, tablet of smartphone. Een team van enthousiaste, deskundige vrijwilligers staat voor u klaar. Zie ook: www.pchelpdeskbel.nl. Alle werkdagen geopend.

Right to Challenge

13.00 uur | De Blaercom Blaricum

Initiatiefgroep 'Bewoners maken het Gooi' organiseert de regionale bijeenkomst Right to Challenge, het recht van bewoners om taken van de gemeente over te nemen als zij denken het slimmer, beter, goedkoper of anders te kunnen doen.

Taalcafé

13.30 uur | Bibliotheek Huizen

Wil je de Nederlandse taal oefenen en spreek je weinig Nederlanders? Dan ben je hartelijk welkom.

OSO stijldansen

18.30 uur | De Hilt Eemnes

De OSO Stijldansclub opent het dansseizoen met een open dansavond en gratis dansles. Er wordt op verschillend niveau lesgegeven.

Muziekavond voor vrouwen

20.00 uur | Meentamorfose
Huizen

Deze Omnia-avond gaan we gaan we elkaar liedjes leren uit verschillende culturen. Heb je een instrument, neem het mee. Alle vrouwen zijn welkom. Geen kosten, iets lekkers is welkom.

Zaterdag 28 september

'Werken op papier'

9.00 uur | Brinkhuis Laren

Expositie van Titus Bekema en Mieke Pontier. Schilderen van portretten, tekeningen laten zien en een paar kleine glas objecten.

Geef-en-neemwinkel

10.00 uur | 't Vuronger Huizen

Kom gezellig snuffelen en/of spulletjes inbrengen. De geef-en-neemwinkel is elke eerste zaterdag van de maand geopend en elke maandag en donderdag van 10.00-12.00 uur.

Nazomerwandeling

11.00 uur | Huizer Museum

Er kan o.l.v. een ervaren gids gewandeld worden door het oude Huizen. Kosten € 4,- p.p.

Reünie

16.00 uur | Sportpark Oostermeent Blaricum

Reünie van Handbalvereniging HV Laren, BSV en SDS'99 voor alle (oud-)leden, supporters en/of verwanten. Voor info kunt u mailen naar reuniesds99@gmail.com.

Huizer Mosselfeest

16.13 uur | De Wolfskamer Huizen

In samenwerking met Versvishandel Jan van As wordt weer het Huizer Mosselfeest georganiseerd op het Sportpark van s.v. Huizen. Iedereen (leden en niet-leden van s.v. Huizen), is van harte welkom om samen van de overheerlijke mosselen te genieten. Het is vrije inloop, maar als je zeker wilt zijn van een mosselpannetje voor iedereen in je gezelschap reserveer dan via huizermosselfeest@svhuizen.nl.

Zaterdag 28 en zondag 29 september

Atelierroute Blaricum

11.00 uur | Dorp Blaricum

De overzichtstentoonstelling is te vinden in de Aspergeboerderij Angerechtsweg 11. Op beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur.

Zondag 29 september

Open dag

10.00 uur | Osorezu Dojo Huizen

Kom gratis kennismaken met Tuimel Judo, Judo, Jiu-Jitsu, Zelfverdediging of Fighting Girls. Voor iedereen van 2,5 tot 88 jaar. Www.osorezu.nl.

Papageno koffieconcert

11.30 uur | Papageno Huis Laren

Duo aLIGA - Jasper Iturrospe (gitaar klassiek) Stefan Gottfried (jazzsaxofoon) - geeft een concert. Kom naar het Papageno Huis en geniet van klassieke muziek. Entree € 8,-. Tickets kunt u tot zaterdag voor het concert 12.00 uur boeken via de link naast de datum op https://www.papageno.nl/papageno-huis/koffieconcerten.

Zondagsoos

14.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Zin in een praatje, onder het genot van een kopje koffie of thee? Dan bent u welkom. T 035-8873470.

Opening cultureel seizoen

15.00 uur | De Engel-Vrijzinnig Huizen

Al 27 jaar zingt DinJin voornamelijk a capella met veel eigen arrangementen. Vanmiddag een programma variërend van een Joods gebed tot Tom Waits. Dit concert is gratis bij te wonen.

HuizenZingt

19.00 uur | Kruiskerk Huizen

Samen zingen met het 125 pers. Chr. Oecumenisch Lemster mannenkoor o.l.v. dirigent Feike van Tuinen. Vaste koorbegeleider is organist Dirk Norbuis. Vrije toegang, wel collecte voor de onkosten.

Maandag 30 september

Inloopspreekuur

9.00 uur | 't Visnet Huizen

Heeft u vragen over zorgtaken, opvoeding, onderwijs, wonen, werk of inkomen? Dan kunt u gratis hulp krijgen van een onafhankelijke cliëntondersteuner. Bel of stuur een e-mail. We helpen u graag. 035-3030164 of hbel@mee-ugv.nl.

Duurzame initiatieven

19.00 uur | De Groene Afslag
Laren

Voor ideële duurzame clubjes zonder eigen clubhuis.

Dinsdag 1 oktober

Computerhelpdek

10.00 uur | De Brassershoeve
Huizen

Hulp nodig bij problemen met uw laptop, tablet of smartphone? Iedere dinsdag en donderdag tussen 10.00 en 12.00 kunt u terecht. Www.debrassershoeve.nl of https://huizen.seniorweb.nl.

Scrabble

13.30 uur | Holleblok Huizen

Ontmoet buurtgenoten tijdens deze gezellige scrabblemiddagen. Loop gerust eens binnen. Informatie en/of aanmelden: Kees Slooten en Ans de Swaaf, 035-5251897 of 06-15134169.

Inloopatelier

19.30 uur | De kleine toonzaal van Simone Stawicki Huizen

Tekenen/schilderen zonder vast te zitten aan een cursus. Het is geen les, maar er is wel deskundig advies. Materiaal moet je zelf meenemen, maar er staan tafels en ezels klaar. Aanmelden via atelierstawicki@gmail.com.

Klaverjassen

19.45 uur | Meentamorfose
Huizen

Elke dinsdagavond gezellig klaverjassen, € 1,50 per avond. Info: 06-11348678.

Dansen op de Brink

20.15 uur | Brinkhuis Laren

Een dansavond speciaal voor jongere ouderen. Dans en zing mee op heerlijke herkenbare livemuziek van de sixties tot nu.

Woensdag 2 oktober

Start muziek-luistergroep

10.30 uur | Bibliotheek Laren Blaricum

Wilt u ook samen met anderen nóg meer genieten van klassieke muziek? Aanmelden hoeft niet.

Themamiddagen

15.00 uur | Oranje Weeshuis
Huizen

Elke derde woensdag van de maand bent u van harte welkom samen met uw naaste met dementie voor een gezellig samenzijn. Iedere maand staat een ander thema centraal. Samen met u gaan we positieve herinneringen ophalen met voorwerpen, foto's etc.

Borreluurtje voor senioren

15.15 uur | Wijkcentrum
De Bongerd

Een gezellig maandelijks borreluurtje voor de senioren uit Laren, Blaricum en Eemnes. Geen vervoer? U kunt gehaald worden. Bel 035-5316079 of 06-51657856.

Donderdag 3 oktober

Inloop Digitale Hulp

10.00 uur | Bibliotheek Eemnes

Onze inloop is bedoeld voor iedereen die praktische hulp en ondersteuning nodig heeft bij het gebruik van pc, laptop, tablet en smartphone. Voor zowel Windows, Android als Apple. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Bodyflex voor vrouwen

13.00 uur | Schering en Inslag
Laren

Verbrand calorieën, train je silhouet en verbeter je gezondheid! Een actieve les om onder begeleiding van een fitnessinstructeur aan je figuur te werken. Meer informatie: 06-57370520. De 1e les gratis, aanmelden niet nodig.

Vrijdag 4 oktober

Basiscursus creatief schrijven

15.00 uur | Bibliotheek Huizen

In 5 lessen maak je kennis met creatief schrijven. Door inspirerende oefeningen word je uitgedaagd de gebaande paden te verlaten. Deze levendige en praktische cursus is geschikt voor iedereen die graag schrijft. Meer informatie op bibliohteekhlb.nl.

Spelmiddagen

15.00 uur | Oranje Weeshuis
Huizen

Elke eerste vrijdag van de maand bent u als mantelzorger samen met uw naaste met dementie van 15.00- 16.30 uur van harte welkom voor een gezellige spelmiddag. Er zijn geen kosten aan deze activiteit verbonden.

Theaterspektakel

20.15 uur | Theater De Hasselbak Eemnes

Deo et Arti brengt een afwisselende, verrassende avond met zowel een eenakter als improvisatietoneel.
Speeldata 4, 5, 11, 12, 18, 19 oktober, om 20.15 in Theater De Hasselbak, Eemnes. Reserveren: www.hasselbak.nl of 06-43866771. Entree: € 12,50.

Zaterdag 5 oktober

Vintage koffers restylen

13:30 uur | De Hilt Eemnes

In deze leuke workshop gaat u een oude koffer stylen met de zg. 'servetten-techniek' en décopatch. Noëlle Miltiades leert u deze techniek te gebruiken. Na afloop neemt u een prachtige gerestylde koffer mee naar huis! www.volksuniversiteithetgooi.nl

Meezinguur Matthäus-Passion Huizen

13:30 uur | Oude Kerk Huizen

Iedereen die een keer wil ervaren hoe het is om een gedeelte van de Matthäus-Passion te zingen is van harte welkom. Dit geldt ook voor iedereen die mee wil doen met het projectkoor. Deze activiteit sluit aan bij het motto: 'Passie Verbindt!'.

Parade van Eemnes

14:00 uur | De Hilt Eemnes

Parade van Eemnes 5 oktober 2019 locatie De Hilt met presentatie over programma Huis van Eemnes 2020.

Oktoberfest Laren

19:00 uur | Plein 1945 Laren

Op zaterdag 5 oktober vindt de negende editie plaats van Oktoberfest Laren.

Zondag 6 oktober

Massage cursussen

Papageno Koffieconcert

11:30 uur | Papageno Huis Laren

Kom binnen in het Papageno Huis en geniet van klassieke muziek!Iedere zo van 11:30-12:30,entree €8- incl 1 drankje Tickets kunt u,tot zat voor het concert 12 u.
Boeken via de link naast de datum op https://www.papageno.nl/papageno-huis/koffieconcerten.

Oogstfeest

12:00 uur | Zorgboerderij 't Werckpaert Blaricum

Boer Joep oogst zijn laatste groente, er is vers brood uit de houtoven, kaas van Bart, jam en chutney te koop. Kiwanis Naarden verkoopt champagne, er is muziek en een klompenparcours. De kinderen kunnen knutselen en met de huifkar mee. Toegang gratis

Zondagsoos bij TijdvoorMeedoen

14:00 uur | TijdvoorMeedoen Huizen

Hebt u op de zondagmiddag ook vaak zin in een praatje, onder het genot van een kopje koffie of thee? Dan bent u welkom in 'Het huis van de Buurt'. Iedere zondagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur staan de koffie en thee voor u klaar. 035 88 73 470

Maandag 7 oktober

Schilderen in de Brassershoeve

9:00 uur | De Brassershoeve Huizen

Wist u dat we een prachtige schilderszolder hebben, waar op 4 dagdelen in de week dames en heren bezig zijn met hun grote hobby schilderen. Op: Maandagmiddag; Dinsdagochtend; Dinsdagmiddag en Donderdagmiddag bruist het er van de activiteiten. Lijkt het u wel wat? U bent van harte welkom om eens te komen kijken op een van de dagdelen. Loop gerust naar binnen en laat u verrassen. De schildersclubs.

Thuismeditatie

9:00 uur | Rang Zhin voor meditatie en creatie Laren

Iedere maandagochtend is er Thuismeditatie en start je de week goed op! Klik op de link in je mail en doe mee met een uur meditatie vanuit je eigen huis. De eerste keer is gratis om het uit te proberen. Tot ziens op de maandagochtend!

Inloopspreekuur onafhankelijke cliëntondersteuning voor inwoners van Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren

9:00 uur | 't Visnet

Heeft u vragen over zorgtaken, opvoeding, onderwijs, wonen, werk of inkomen? En zoekt u iemand die met u meedenkt en naast u staat? Dan kunt u gratis hulp krijgen van een onafhankelijke cliëntondersteuner. T 035 303 01 64 | hbel@mee-ugv.nl

Geef en Neemwinkel

10:00 uur | Wijkcentum 't Vuronger Huizen

De Koffie staat klaar. Kom gezellig snuffelen en/of spulletjes inbrengen! De Geef en Neemwinkel is elke eerste zaterdag van de maand geopend en elke maandag en donderdag van 10.00 uur- 12.00 uur schoolvakanties gesloten.

Tai Chi beginners

10:00 uur | De Hilt Eemnes

Docente Ellen Schoemaker start een nieuwe reeks Tai Chi voor beginners op de maandagmorgen om 10 uur in de Hilt. Bij regelmatig oefenen ga je soepeler bewegen en wordt je imuunsysteem versterkt. Info:www.volksuniversiteithetgooi.nl

PC Helpdesk BEL

10:00 uur | Brinkhuis Laren

Voor al uw vragen en/of problemen met uw PC, tablet of smartphone. Kom naar de PC helpdesk BEL in het Brinkhuis te Laren. Een team van enthousiaste, deskundige vrijwilligers staat voor u klaar. zie ook: www.pchelpdeskbel.nl

Knippen / Vlechten / Vasagie bij TijdvoorMeedoen op de maandag

10:00 uur | TijdvoorMeedoen in Hét Huis van de Buurt Huizen

Welke dag? Maandag Hoe laat? 10.00 -12.30 uur Voor wie? Vrouwen, mannen en kinderen Stijl? Kroeshaar Kosten? € 5,00 per behandeling (niet per uur) Wie knipt er? Deskundige kapster uit Afrika met ervaring. Afpraken 035 8873470 vragen naar Linda

Tai Chi voor gevorderden

11:00 uur | De Hilt Eemnes

Voor degenen die al ervaring hebben met Tai Chi start er op maandag 7 oktober onder leiding van docente Ellen Schoemaker een cursus Tai Chi voor gevorderden in de Hilt in Eemnes. Meer informatie en aanmelden: www.volksuniversiteithetgooi.nl

Wandelen op maandamiddag met TijdvoorMeedoen

13:00 uur | TijdvoorMeedoen Huizen

Wie heeft er zin om op de maandag- middag lekker in de frisse lucht met een gezellig groepje te wandelen? Vertrek om 13.00 uur bij Hét huis van de Buurt ?????Opgave bij; liavkampen@gmail.com / annekehuizinga@hotmail.com TvM tel 035 88 73 470

Bodyfit voor vrouwen: Train al je spiergroepen, krijg meer energie en voel je fit

13:00 uur | Het Muziekcentrum Schering en Inslag Laren

Tijdens deze actieve sportles, speciaal voor vrouwen, verbeter je onder begeleiding van een fitnessinstructeur, je conditie. Meer informatie: 06 57 37 05 20. Kosten 1 euro per les. Meenemen: matje en makkelijke kleding. Aanmelden niet nodig.

Kringloopwinkel Stichting Servitas

13:30 uur | Stichting Servitas Huizen

Kringloopwinkel Stichting Servitas Onze gezellige Kringloopwinkel aan de Poolvos 2 te Huizen is geopend op maan- en dinsdag van 13.30 tot 16.00 uur. U vindt bij ons heel veel leuke spullen tegen spotprijsjes.

Culturele middag voor 55 plussers. Lezing door vogelkenner Roel Huizinga

14:00 uur | Brinkhuis Laren

Culturele middag voor 55 plussers. Lezing door Roel Huizinga, lid van de Vogelwerkgroep 't Gooi over uilen

The Golden Oldies dansles; dansen voor de gezelligheid 60plus.

16:45 uur | TijdvoorMeedoen in Hét Huis van de Buurt Huizen

The Golden Oldies is een dansles voor 60plussers, die vooral voor de gezelligheid willen dansen. Het is een Jazzy dansstijl; bijv. Caro Emerald. Soms treden we vrijwillig op bij woonzorgcentra en evenementen. Gratis proefles. Meer info?; 06-34110723

online A Tri

19:00 uur | Rang Zhin voor meditatie en creatie Laren

Maandag 8 juli en 9 september GRATIS bijeenkomsten. Op maandagavond kun je met elkaar online de A Tri beoefenen vanuit Ligmincha Nederland.Tonny Maas zal de oefeningen begeleiden. Je kunt per keer eenvoudig via je eigen computer thuis meedoen.

Rust in mijn hoofd - workshop

19:00 uur | Bewustzijnscentrum Bala

Stel je voor – minder stress en geen continue stroom van gedachten! Je hebt rust in je hoofd. Tijdens deze workshop ontdek je hoe dit snel verandert. En dat zonder oefenen en met blijvend resultaat! Aanmelden: www.rustinmijnhoofd.nu/workshop

Clubhuis voor duurzame initiatieven

19:00 uur | De Groene Afslag Laren

Overdag zijn we tussen 9 en 18 uur een werk- en vergaderplek voor instellingen en bedrijven. Maar op maandagavond zetten we de deur wagenwijd open voor ideële duurzame clubjes zonder eigen clubhuis.

Brood bakken, een passie

19:00 uur | Bakkerij Tetteroo Eemnes

In één avond leert u de grondbeginselen van het broodbakken. Gezamenlijk gaan we deeg bereiden, vormen, laten rijzen en afbakken en proeven. Een avond in de broodbakkerij van bakker René Tetteroo. Meer informatie: www.volksuniversiteithetgooi.nl

Yoga houdt lichaam en geest soepel.

19:30 uur | Surya Yoga Huizen

Yoga houdt lichaam en geest soepel. Vanaf 2 september beginnen de yogalessen in Surya Yoga weer. Nieuw is op woensdagmorgen yoga voor mensen met een lichamelijke beperking. Voor meer info: www.surya-yoga.nl

Realistisch (portret-) tekenen

19:30 uur | Gooise Academie Laren

In deze cursus tilt docente Iris Bekkers papier en potlood naar een hoger niveau. In 10 lessen leer je alle technieken die je nodig hebt om realistisch te kunnen tekenen. Start: 16 september 2019 van 19:30 - 22:30 Kosten: 180 euro voor 10 lessen

Basiscursus Tibetaanse meditatie

19:30 uur | Rang Zhin voor meditatie en creatie Laren

Ook deze cursus kun je online vanuit je eigen huis volgen! Een Basiscursus Tibetaanse meditatie is vooral fijn omdat alle oefeningen in een rustig tempo opgebouwd worden. Ook is er veel uitleg over de oefeningen.