Hoogland steunt massaal Pax-toiletactie

EEMNES Pax Kinderhulp Eemnes is in een halleluja-stemming. Het beheren en schoonhouden van de toiletten - tijdens het vier dagen durende dorpsfeest in Hoogland - heeft het fantastische bedrag van ruim 7.400 euro opgeleverd.

De vorig jaar ingevoerde 'plaspartout' bleek ook nu een groot succes. Middels het doneren van een consumptiemunt mochten de bezoekers de gehele dag onbeperkt naar het toilet. Overigens niet het friste klusje maar de ruim vijftig vrijwilligers staken graag de handen uit de mouwen voor hun goede doel. Vorig jaar was de opbrengst nog 5.000 euro.
De vrijwilligers komen in december weer in actie. De voorbereidingen voor het oliebollenfestijn zijn inmiddels gestart.


Ruim 11 mille voor onderzoek borstkanker

LAREN Het Sherrytea Tennistoernooi 't Gooi voor Pink Ribbon, dat dit jaar voor de tiende keer bij verschillende clubs in de regio plaatsvond, heeft het spectaculaire bedrag van 11.111 euro opgebracht.

Het geld is bedoeld voor onderzoek naar borstkanker en in het specifiek voor de ontwikkeling van een bloedtest die goed voorspelt of vrouwen een verhoogd risico hebben op terugkeer van borstkanker na hormoontherapie.

Dubbels

In totaal deden 248 dames uit het hele Gooi mee aan het tennistoernooi. Ze speelden een week lang dubbels bij zeven verschillende tennisverenigingen. De dames zijn trots dat ze boven het streefbedrag van 10.000 euro zijn gekomen. De organisatie zorgt ervoor dat het inschrijfgeld grotendeels terechtkomt bij het goede doel.

Indrukwekkend

Michèle van der Houwen is een van de organisatoren van dit evenement: "Het was een prachtige week vol enthousiasme en positieve energie, waarbij sportiviteit en gezelligheid nadrukkelijk met elkaar gecombineerd werden. We hebben bijna allemaal in onze directe omgeving wel iemand die met borstkanker te maken heeft of heeft gehad. Vandaar dat het niet moeilijk was om de dames te enthousiasmeren om extra geld te betalen voor het toernooi en de loten. Het was een indrukwekkende week."