D66 Laren wil helderheid over afkoppelen

LAREN Nico Wegter (D66) heeft het college de vraag gesteld waarom een in september 2018 unaniem aangenomen voorstel over het afkoppelen van gemeentelijke gebouwen nog niet is uitgevoerd.

Bij de bespreking bleek toen dat dit niet voor het einde van 2018 realiseerbaar was en de raad stemde in met enige uitloop in 2019. Maar nu - een jaar later - blijkt alleen de ambtswoning aan de Stationsweg afgekoppeld. "Onze conclusie is dan ook dat er vermoedelijk verder nog niets is gebeurd", aldus Wegter, terwijl er nog voldoende andere gebouwen zijn die hiervoor aanmerking komen.


Inloopavond Meentweg

EEMNES De Meentweg tussen de Wakkerendijk en de Volkersweg wordt opgeknapt; er komen nieuwe klinkers in de rijbaan en ook de fundering wordt vervangen. De werkzaamheden staan voor de laatste twee maanden van dit jaar gepland.

De gemeente organiseert op dinsdag 1 oktober van 19.30 tot 21.00 uur een inloopavond in Het Oude Raadhuis aan de Wakkerendijk.
Wethouder Theo Reijn hoopt dan de gebakken klinker - in de kleur Medoc-rood - te kunnen tonen. In de tekeningen zijn ook een plateau en een zogenaamde 'knel' ingetekend. "Om de snelheid te beperken", zei Reijn tegen de gemeenteraadsleden. Een en ander gaat ook in overleg met de AKOE (Agrarische Kring Ondernemers Eemnes). Omdat het landelijke karakter van de Meentweg niet verloren mag gaan, heeft de wethouder ook toegezegd eerst een stukje proefbestrating te laten uitvoeren voordat de stratenmakers het genoemde wegdek helemaal gaan leggen.


Petitie voor pumptrack

BLARICUM De Blaricummer Thijs Malenstein is een onlinepetitie gestart voor een permanente pumptrack - een circuit van rollen, bochten in bochten en meer - in de Blaricummermeent.

Dit (veilige) parcours voor steps, fiets of skateboard zou een welkome aanvulling zijn op de al bestaande speelplekken in de nieuwste wijk van Blaricum.