HvB vraagt om metingen van geluid in Meent

BLARICUM HvB-raadslid Han Landman wil graag dat het college metingen laat verrichten naar de huidige geluidsoverlast in de Blaricummermeent.

Die is namelijk afgenomen nu er een gat in de geluidswal zit omdat een bedrijf daar een pand aan het bouwen is waarbij de buitenmuur onderdeel wordt van de wal. Landman: "Vanuit bewoners van de Blaricummermeent komen signalen mijn kant op dat de geluidsoverlast is afgenomen. Het zou kunnen zijn dat het geluid van de snelweg beter 'weg' kan en dat het minder resoneert."
Aangezien de wal half oktober weer gesloten is, vraagt het raadslid om een snelle actie. Hij wenst in deze situatie - en als 'het gat' weer gedicht is - ter plekke een viertal metingen (aan de hand van de windrichting) om te checken of de waarneming van de bewoners juist is.


Pistool uit wapenkluis gestolen

Blaricum Bij een inbraak in een woning aan de Elbertsveen - afgelopen 21 juni - zijn een vuurwapen en een aantal doosjes munitie uit een wapenkluis gestolen. Ook werden bankpassen en creditcards weggenomen. De politie zoekt nog altijd de dader(s).


Park en Bike

Vervolg voorpagina

Al eind 2017/begin 2018 kregen de gemeenten Hilversum, Gooise Meren en Laren vanuit de gemeenteraden het verzoek om een Park en Bikevoorziening op Crailo te onderzoeken. Mogelijk zou deze leiden tot minder filevorming van en naar het Media Park. De GEM Crailo, de organisatie die vanuit de drie gemeenten is ontstaan om het gebied te ontwikkelen, gaf daarop het verkeerskundig adviesbureau Goudappel Coffeng opdracht om de realisatie van zo'n voorziening te onderzoeken. Daaruit blijkt echter dat het effect op de bereikbaarheid van het Media Park met zo'n Park en Bike op Crailo zeer bescheiden is. Aan de andere kant is het idee voor een Park en Bike ergens in de regio niet verkeerd. Daarom is het advies om alternatieve plekken te bekijken en bij werknemers en werkgevers op het Media Park te peilen of zij interesse hebben in deze voorziening.