Afbeelding
Foto: Bob Awick

Kerklaan 1 wordt weer ambtswoning

LAREN Burgemeester Nanning Mol en zijn partner Erwin Lunshof gaan niet in de ambtswoning aan de Stationsweg wonen. Het is te groot en de nieuwbakken burgervader wil de gemeente Laren ook niet direct op kosten jagen. "Een heel goed signaal en verstandig voor het huishoudboekje", vindt burgemeester Pieter Broertjes (Hilversum).

Renovatie en verduurzaming van dit 380 m²/1.000 m³ grote pand, dat in slechte staat verkeert, gaat namelijk minimaal 600.000 euro kosten. Ook de stookkosten voor deze woning zijn hoog.

De gemeente Laren gaat daarom de andere ambtswoning - Kerklaan 1 - in gereedheid brengen. Die komt per 1 maart 2020 vrij. Volgens wethouder Ton Stam hoeven daar geen grote kosten te worden gemaakt. De buitenboel wordt nu geschilderd en het houtwerk gerepareerd. "Dat was al veel eerder afgesproken en past in het reguliere grootonderhoudprogramma voor gemeentelijk vastgoed", licht Stam toe. Binnen is het behoorlijk op orde, ook daar worden geen grote kosten verwacht. "Wel zullen volgens de huidige regels voor burgemeesters wat extra veiligheidsvoorzieningen moeten worden aangebracht, maar dat had in de oude ambtswoning ook gemoeten." De raad zal te zijner tijd gevraagd worden een besluit te nemen over de dekking van de kosten hiervoor.

5 Onderzoek woning Stationsweg