Ilona Haas stopt met raadswerk

BLARICUM Hart voor Blaricum-raadslid Ilona Haas stopt met haar gemeentewerk. Ze kan haar raadslidmaatschap niet meer combineren met haar drukke baan en gezinsleven.

"Een grote teleurstelling", noemt bestuursvoorzitter Carien Bölger haar vertrek. "Het is voor haar niet mogelijk om het raadslidmaatschap in te vullen zoals zij vindt dat van een volksvertegenwoordiger verwacht mag worden."
Haar ontslag is vorige week tijdens de openbare vergadering van de gemeenteraad aan de raadsleden en het college bekendgemaakt. "Wij zullen zo snel mogelijk een voorstel doen voor een goede kandidaat-opvolger." Haas blijft actief tot er een nieuw raadslid is gevonden.


Onderzoek woning Stationsweg

Vervolg voorpagina

Ondertussen wordt ook een onderzoek opgestart naar de toekomst van de gemeentelijke woning aan de Stationsweg. Een van de opties is verkoop, waarbij een opbrengst van minimaal een miljoen euro aannemelijk is. In het verleden heeft een potentiële koper al letterlijk aan de deur geklopt bij voormalig burgemeester Rinske Kruisinga.

Voorlopig wonen Mol en Lunshof sinds maandagavond aan de Smeekweg. Dit pand is voor een half jaar gehuurd. De woning aan de Stationsweg is inmiddels antikraak bewoond.


Afrikaanse viering in Nicolaaskerk

EEMNES In de Nicolaaskerk aan de Wakkerendijk 58 vindt zondag 6 oktober om 10.00 uur een Afrikaanse viering plaats.

Centraal staat daarin het project rond de aanleg van zonnepanelen voor de school en het kinderhuis in het Zuid-Afrikaanse Friersdale. Tijdens de viering wordt voor dit doel geld ingezameld. Pater Wijnand van Wegen is de voorganger en de muziek wordt verzorgd door een jongerenkoor en een djembégroep. Loes Wiggerts uit Eemnes, die onlangs met haar man in Friersdale is geweest, vertelt over hun ervaringen. Na afloop van de viering verkoopt Ada Dam zelfgemaakte producten.