Ozb blijft gelijk aan aanslag van vorig jaar

BLARICUM De nieuwe begroting valt gunstig uit voor de Blaricummers. Een lastenverhoging komt er niet.

"We gaan er net als vorig jaar voor zorgen dat de ozb gemiddeld gelijk blijft aan de aanslag van vorig jaar. Dit doen we door het ozb-tarief te verlagen met hetzelfde percentage als waarmee de woningen in het afgelopen jaar gestegen zijn. Verder zijn wij nog in de gelukkige positie dat we een sluitende begroting en een ruime reserve hebben", meldt wethouder Anne-Marie Kennis.


Ook Tergooi verwijdert besmette vleeswaren

BLARICUM Fabrikant Offerman uit Aalsmeer riep eind vorige week een deel van haar assortiment terug uit de markt, omdat vleeswaren mogelijk besmet zijn met de listeriabacterie. Ook ziekenhuis Tergooi serveerde haar patiƫnten vleeswaren van deze vleeswarensnijderij.

"Sinds afgelopen vrijdag hebben wij inderdaad de vleeswaren afkomstig van de firma Offerman allemaal verwijderd. Door onze strengere HACCP-protocollen waar wij al jaren mee werken is er gelukkig niets van deze vleeswaren bij patiƫnten of medewerkers terechtgekomen. Sinds afgelopen weekend hebben wij ook via een andere leverancier weer vleeswaren", laat Tergooi-woordvoerder Wencke Fassbender weten.

Besmet

Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) kwam vrijdag met het bericht dat er in de afgelopen twee jaar twintig mensen besmet zijn geraakt via vleeswaren van Offerman. Drie van hen zijn overleden, een heeft een miskraam gehad.

Maatregelen

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft het Aalsmeerse bedrijf opgedragen maatregelen te treffen vanwege het listeria-probleem. Offerman mag de productie van vleeswaren pas hervatten nadat de productielocaties grondig schoongemaakt en heringericht zijn en na goedkeuring van de NVWA.
De vleeswaren werden verkocht bij onder meer Jumbo, Aldi, Sligro, Versunie, Albert Heijn en Bidfood.