Extra pijnlijk voor DBP-wethouder

Vervolg voorpagina

De richtlijnen om te kunnen splitsen zijn dus versoepeld, waardoor nu ook kleinere woningen in aanmerking komen voor verdeling.
Extra pijnlijk voor de wethouder is dat haar voormalige partijgenoot Janny van Dijk (Fractie Van Dijk) net als de oppositiepartijen vóór het meegaande beleid stemde. "Ik verwijt haar dat niet; het is haar mening", aldus Boersen-de Jong, die het groene Blaricum het liefst zo had willen houden. "Maar daarover verschilt het college dus van mening met een meerderheid van de raad."


Cabaret in De Hasselbak

EEMNES De avondvullende cabaretsolo 'Dan feestje toch mee?' van Robbert Jan Proos over zijn leven als man die geen 'nee' kan zeggen, is zaterdag 26 oktober (20.15 uur) te zien in Theater de Hasselbak aan de Hasselaarlaan.

Proos, een veelzijdig artiest en theatermaker in hart en nieren, vertelt op een onnavolgbare manier over pijnlijke bruiloften, vreemde verjaardagen en optredens voor bedrijven en jubilarissen die na afloop van zo'n klus steevast denken dat de artiest hun feestje hartstikke gezellig vindt.
De stijl van de cabaretier wordt gekenmerkt door doeltreffend positivisme en trefzeker optimisme. Ook lastige thema's weet hij op een goede manier te benaderen. De onderwerpen die in zijn optredens naar voren komen zijn uit het leven gegrepen. Dit roept herkenning op.

Kaarten à 15 euro zijn verkrijgbaar via www.hasselbak.nl.


Cursus 'Tablet voor beginners'

Eemnes In de Bibliotheek Gooi en meer start maandag 14 oktober de cursus 'Tablet voor beginners'. Er is zowel aandacht voor de iPad als voor de Android-tablets.

Onder leiding van een docent leren de deelnemers de fijne kneepjes stap voor stap en in hun eigen tempo. De drie lessen vinden plaats op maandag tussen 13.30 en 15.30 uur. De kosten bedragen 15 euro. Aanmelden kan bij een medewerker van de bibliotheek via www.bibliotheekgooienmeer.nl of via 035-5383520.