Afbeelding
Foto: PR

Digitale Rouwkoffer en Verhuisspel helpen bij verwerking

REGIO Vier medewerkers van Amerpoort hebben aan vakgenoten van binnen en buiten de organisatie de Digitale Rouwkoffer en het Verhuisspel gepresenteerd. Amerpoort ondersteunt 2500 mensen met een verstandelijke beperking in de provincies Utrecht en Flevoland en in 't Gooi.

Bij rouw en verlies denk je vaak aan overlijden. Maar je kunt ook rouwen om het verlies van een toekomstdroom of emoties ervaren rond een verhuizing. De Digitale Rouwkoffer en het Verhuisspel helpen bij een mooi gesprek over dit soort gevoelens bij mensen met een verstandelijke beperking. Beide middelen zijn ontwikkeld door begeleiders van Amerpoort, die naast hun werk zijn opgeleid tot begeleider rouw en verlies.
De Digitale Rouwkoffer is een website met links naar allerlei informatie, boeken, liedjes en spellen. De gebruiker kiest een thema, zoals verhuizen, echtscheiding of verlies van gezondheid. Hoe mensen met een verstandelijke beperking daarmee omgaan, hangt nogal af van hun sociaal-emotioneel ontwikkelingsniveau. Na de keuze voor een bepaald ontwikkelingsniveau krijgt de gebruiker allerlei hulpmiddelen te zien. De site www.digitalerouwkoffer.nl is mede mogelijk gemaakt door Zorg en Zekerheid, Fonds Klein Geluk en Amerpoort.
Het Verhuisspel is een spel waarbij iedereen wint. Want tussen Start en Finish hebben de spelers een goed gesprek over emoties die voor, tijdens of na een verhuizing spelen. Word ik blij of juist verdrietig van de verhuizing? Wie helpt er met sjouwen? Het Verhuisspel kost 25 euro en is te bestellen via de website van Amerpoort.