Avond voor vrijwilligers in Het Vitus

BLARICUM In Het Vitus vindt vrijdag 11 oktober de jaarlijkse vrijwilligersavond plaats. Alle Blaricumse vrijwilligers zijn hiervoor uitgenodigd; zij hoeven zich niet aan te melden. De avond begint om acht uur en duurt tot ongeveer half elf (inloop vanaf half acht). Met de vrijwilligersavond wil de gemeente alle vrijwilligers uit Blaricum, die stilletjes achter de schermen zo veel draaiende houden, eens extra in het zonnetje te zetten.

Tijdens de vrijwilligersavond wordt de vrijwilliger of groep vrijwilligers van 2019 gekozen. Ook wordt de aanmoedigingsprijs voor vrijwilligers onder de 25 jaar uitgereikt. De prijs voor de vrijwilliger van het jaar bestaat uit een trofee en een geldbedrag van 500 euro en de aanmoedigingsprijs bestaat uit een geldbedrag van 250 euro. Het geld dient besteed te worden aan een doel dat de Blaricumse samenleving ten goede komt.
De avond wordt muzikaal opgeluisterd door zangeres/zangcoach Denise van der Hek met een aantal van haar leerlingen. Zij heeft een zangstudio in Blaricum waar ze het zangtalent van jongeren tot bloei weet te brengen. Van der Hek heeft een glanzende loopbaan in de lichte muziek. Na haar conservatoriumopleiding als zangeres reisde ze met veel succes over de wereld met het dameskwartet Risque. Ook maakte ze deel uit van het duo Chess met Petra Berger. Chess stond onder meer met René Froger in een afgeladen Carré en Ahoy. Ook met de meidengroep Wild Roses oogstte ze veel succes. Als cabaretière ging ze tien jaar lang in haar eentje haar eigen weg, voornamelijk op besloten feesten in binnen- en buitenland.


Kringloop schenkt aan goede doelen

EEMNES KringloopCentrum Eemnes-Huizen heeft vanuit het KCE-fonds meerdere organisaties blij gemaakt met een mooi geldbedrag, variërend van 500 tot 1000 euro.

"Zo hebben we dit jaar onder meer een donatie verstrekt aan de voedselbank 't Gooi, aan de Imkervereniging Blaricum voor het uitbreiden van het bijenvolk, aan de Rollybus 't Gooi voor de aanschaf van een nieuwe bus, aan een schoondrinkwaterproject in Rwanda en aan een gezondheidscentrum/zwangerschapskliniek in Ethiopië", vertelt KCE-bestuurslid Marjolein Janssen.