Drukte op het JOB-festival.
Drukte op het JOB-festival. Foto: Erik Schinkelshoek

Ruim 200 mensen komen naar JOB-festival 'Op weg naar werk'

BEL Ruim tweehonderd mensen hebben afgelopen zaterdag het JOB-festival, dat werk en werk vinden centraal stelde, bezocht. Het evenement was een initiatief van de Stichting ReconnAct HBEL en vond plaats in de Oostermeent in Huizen.

In verschillende workshops konden mensen advies krijgen over onder meer hun cv, hun presentatie (letterlijk door in een spiegel te kijken!), de mogelijkheden van LinkedIn en hun uiterlijke verzorging. Ook konden bezoekers meteen een zakelijke profielfoto laten maken. Ruim tachtig werkzoekenden volgden één of meerdere workshops.
Er waren ook werkgevers en uitzendbureaus met concrete vacatures. Vele bezoekers konden reageren op een vacature of een afspraak voor een gesprek maken. Erik-Peter Vermaat gaf de bezoekers een kijkje in de toekomst van werk. De Huizer wethouder Bert Rebel vertelde namens zijn collega-wethouders van de BEL-gemeenten trots dat de daling van het aantal bijstandgerechtigden in de HBEL-gemeenten aanzienlijk groter (7,8%) is dan in de gehele regio Gooi en Vechtstreek (2,7%). Dat komt mede door het programma Zicht op Werk dat de vier gemeenten gezamenlijk hebben opgezet.
Een van de programma-onderdelen is het jobmaatjesproject van de Stichting ReconnAct HBEL die het JOB-festival organiseerde. De vrijwillige jobmaatjes van ReconnAct hebben in de 2,5 jaar dat ze actief zijn 150 mensen in de bijstand begeleiding gegeven. Meer dan de helft van hen is aan werk gekomen. Oud-wethouder Janny Bakker uit Huizen - nu voorzitter van Movisie - toonde met onderzoeksgegevens aan dat de inzet van (job)maatjes zonder meer effectief is.
Lijkt het je ook leuk om werkzoekenden naar werk te helpen of wil je als bedrijf hierbij betrokken zijn? Bel dan met projectleider Paul Koeleman: 06-51153890.