Mieke Bakker opvolger van Ilona Haas (HvB)

BLARICUM Mieke Bakker volgt vertrekkend Hart voor Blaricum-raadslid Ilona Haas op. Dat heeft bestuursvoorzitter Carien Bölger bekendgemaakt. Bakker wordt in de raadsvergadering van 29 oktober benoemd. Hart voor Blaricum is heel blij met deze voordracht.

Toen Bakker voor de baan werd gevraagd, hoefde ze niet lang na te denken. "Ik draag graag weer mijn steentje bij aan alles wat er in ons mooie dorp gebeurt en nog gaat gebeuren. Mijn politieke ervaring en kennis van alle dorpsdelen komen hier hopelijk van pas."

Geen onbekende

Bakker, de partner van HvB-wethouder Anne-Marie Kennis, is dus geen onbekende in de lokale politiek. In 2002 is ze begonnen bij de Nieuwe Blaricumse Partij (NBP). "En in 2009 ben ik met anderen begonnen om D66 weer in ons dorp enthousiast te maken voor de verkiezingen van 2010. We kregen twee zetels." Bakker werd fractievoorzitter en D66 vormde samen met HvB en VVD de coalitie.
Het vertrek van Ilona Haas kwam redelijk onverwacht, maar zoals ze al eerder aangaf, blijkt ze haar raadswerk niet meer met haar fulltimebaan en gezinstaken te kunnen combineren.


Bestuurder (19) met auto over
de kop geslagen

EEMNES Een 19-jarige automobilist uit Leusden is zaterdagavond rond kwart over zeven op de A1 met zijn auto over de kop geslagen.

Bij het ongeluk in de bocht van de A1 vanuit Amersfoort richting de A27 Almere-Utrecht waren geen andere voertuigen betrokken. De jongeman was - volgens de politie - zelf uit de auto gekomen en hij werd opgevangen door omstanders die waren gestopt. De brokkenpiloot is ter controle naar een ziekenhuis gebracht.