Woonruimte voor nog zes statushouders

LAREN De gemeente Laren moet voor 1 januari voor nog zes statushouders huisvesting vinden. En dat gaat lukken, zo blijkt uit een informatiebrief van wethouder Ton Stam aan de raadsleden.

Hij schrijft dat er naar verwachting nog vier nareizigers komen waarvan de familie al in Laren woont. Zij trekken daar bij in. Voor twee andere vergunninghouders moet dan nog woonruimte gezocht worden. Maar ook voor hen voorziet de wethouder geen problemen: "De verwachting is dat de taakstelling van 2019 aan het einde van het jaar volledig is behaald."


Dennis Hagen vertrekt bij DorpsBelang

EEMNES Dennis Hagen, raadslid voor DorpsBelang Eemnes (DB), stopt met zijn raadswerkzaamheden. Hij kan zijn raadslidmaatschap niet meer combineren met zijn drukke baan en het gezinsleven. "Een gemis", noemt DB-fractievoorzitter Jan de Zeeuw zijn vertrek.

Zijn opvolger is al bekend: Mieke Schouten. Zij heeft al de nodige politieke ervaring als raadslid en wethouder en is dus een waardig opvolger. "Het is jammer dat we afscheid moeten nemen van Dennis, maar aan de andere kant zijn we blij dat Mieke het stokje wil overnemen: een ervaren iemand met een goed netwerk in het dorp." Schouten en Hagen zullen in de raadsvergadering van 28 oktober stuivertje wisselen.


Kinderen voor 1 euro met bus Connexxion

REGIO Connexxion start donderdag 19 oktober met de Vakantie Kids Dagkaart-actie. (Groot)ouders kunnen met kinderen van 4 tot en met 11 jaar een reis maken met de bus, waarbij de kinderen 1 euro betalen.

Het kaartje koop je bij de chauffeur. Daarmee kan de hele dag gereisd en overgestapt worden op alle Connexxionbussen in Amstelland-Meerlanden, Zaanstreek, Haarlem-IJmond en Gooi en Vechtstreek. De actie loopt tot en met 27 oktober. Info: www.connexxion.nl/vakantiekaartje.